На първата среща на междуведомствената работна група са обсъдили вариантите

...
На първата среща на междуведомствената работна група са обсъдили вариантите
Коментари Харесай

СОС: Необходими са съвместни действия с държавата за оздравяване на „Топлофикация“

На първата среща на междуведомствената работна група са разискали разновидностите за оздравяването на „ Топлофикация София “ ЕАД, оповестиха от Столичния общински съвет.

Представители на Председателския съвет към СОС, отпред с шефа на градския парламент Георги Георгиев, заместник-председателят на СОС Борислав Иванов, водачите на политическите групи в съвета ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Демократична България – Диян Стаматов, Иван Таков и Грети Стефанова, както и зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов разговаряха със служебния министър на енергетиката Росен Христов и представители на БЕХ за нуждата от взаимни дейности сред страната и общината за излизане от спешното положение на сдружението, вследствие рекордното нарасналите цени на природния газ и натрупващият се всеки месец недостиг.

Представителите на СОС са били осведомени с предложенията на министър Христов за това по какъв начин ще продължи естественото действие на най-голямото топлинно сдружение в страната.

Председателят на общинския съвет Георги Георгиев разяснява, че чака съответни задължения от страна на страната за обезпечаване на нужния природен газ, само че и полагане на старания цената на топлинната сила да не е в ущърб на над 1 млн. софиянци, които са ползватели на услугите на „ Топлофикация София “.

На срещата е било доказано, че Министерството на енергетиката възприема метода на Столичната община за рационализация на сдружението посредством привличане на външен вложител и създаване на нови мощности.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР