На първата снимка – юли/август 2014 г., 98 кг, на

...
На първата снимка – юли/август 2014 г., 98 кг, на
Коментари Харесай

Удивителната промяна на едно момиче

 фитнес-постижение-преди-и-след

На първата фотография – юли/август 2014 година, 98 кг, на втората – април 2017 година, 66 кг. Висока съм 1.69 м. На съвсем 18 години съм.

Отслабването ми стартира с 90-дневната диета, от която съумях да смъква към 8 кг и разбрах, че въобще не е потребна за тялото, откакто я свърших. А персоналният ми доктор ми предложи да я правя…

След това не се върнах към предходния си метод на живот, а се пробвах да лимитирам храната и да не хапвам доста сладко, само че все пак си ядях всеки ден по нещо сладичко, тъй като доста обичах…

Постепенно започнах да върша извършения у дома. Първо 30-дневни провокации с клекове и коремни преси, след това 30-минутни кардио тренировки, които гледах от клипчета в Интернет. И по този начин няколко месеца.

След това започнах фитнес (19 април 2015) и смъкнах още килограми. Като ситуацията с храната беше същото. Само дето стопирах да хапвам след 18:00.

Така няколко месеца и стопирах фитнеса заради персонални аргументи за няколко месеца. Качих няколко кг, само че не доста, през това време.

Настъпи моментът, в който започнах още веднъж фитнес (16 септември 2016). Беше ми доста по-трудно от първия път, само че продължих. Не се отхвърлих. Свалих си качените килограми и даже съм с още няколко надолу.

В доста по-добра форма съм, само че и тренировките и храненето ми са радикално разнообразни. Преди упражнявах безсистемно, каквото ми хрумне, без кардио и с дребни тежести.

Сега упражнявам с огромни тежести и се развъртвам в тази област, клек – със 70 кг, 2 повторения ми е максималноти за в този момент, бицепс с по 7.5, 12 повторения на ръка, лег преса 120 кг (Не се шегувам).

Тичам, само че не всеки ден. Относно храненето – храня се здравословно, не хапвам никакво сладко, не ми се и яде, разрешавам си от време на време след подготовка за крайници, с цел да заредя. И то домашно направени от мама.

А пък, в случай че по друго време ми се прияде сладко, си върша здравословни сладкиши без захар и без нормално пшенично брашно.

Не хапвам колбаси, салами, наденици, бял самун, пакетирани храни. Не пия газирано, сокове, студени чайове. Правя си храната у дома. Вместо „ натуралните сокове “, си върша смутита и шейкове (естествено без захар).

Не проследявам калории, само че във всяко хранене се старая да има и трите макронутриента и да са от потребни източници, несъмнено.

Пия доста вода. Не пия безусловно никакви добавки. Само здравословно хранене, тренировки и мотивация!

Много неща научих от гаджето ми, за което доста му благодаря!  ❤

И още нещо желая да кажа. Всичко е допустимо, стига да го искаш задоволително! ?

Цветомира Иванова

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР