На първа инстанция - Окръжният съд в Пазарджик наложи мярка

...
На първа инстанция - Окръжният съд в Пазарджик наложи мярка
Коментари Харесай

Надзирателят Георги Доков, Който Пиян Уби Дете: Така Стана Просто

На първа инстанция - Окръжният съд в Пазарджик наложи мярка за неотклонение " парична гаранция ".

Катастрофата стана на 30 август на общински път сред пазарджишките села Сарая и Ивайло. Доков е управлявал лек автомобил " Опел Астра ". Той застигнал група деца и блъснал едно от тях, което карало велосипед. Момчето починало на място.

На място пристигнали екипи на полицията, като на водача е бил осъществен тест с техническо средство " Дрегер ", което отчело 1,58 промила алкохол в кръвта му.

Според апелативните магистрати има действителна заплаха Георги Доков да извърши друго закононарушение както и безспорни доказателства, че той е направил действието. Въпреки че е надзорник в пандиза, мъжът е с високо социална заплаха и неприятни характеристични данни, взеха решение още съдиите.

46-годишният мъж има 9 наказателни постановления за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. На въпрос на съдията: " Защо пихте оня ден? ", Доков отговори, вдигайки плещи: " Така стана просто ", съобщи " Трафик Нюз ".

По данни на прокуратурата във съдбовния ден Доков е тръгнал в пияно положение с колата към прилежащото село, с цел да търси домати. Пред проверяващите надзирателят разказал, че е бил изпил единствено една ракия, само че съгласно държавното обвиняване са били доста повече, защото дрегерът е отчел 1, 58 промила.

Надзирателят декларирал пред проверяващите, че е бил засечен от друго транспортно стредство и по тази причина кривнал от пътя. Доказателства в тази посока обаче не са били открити. Фаталният удар е станал в тревната повърхност, а не на пътното платно. Надзирателят непрекъснато криволичел преди съдбовния конфликт, настояват всички очевидци.

Според юриста на Георги Доков публичното мнение е отрицателно към клиента му, само че Окръжният съд в Пазарджик е намерил храброст да се опълчи на това публично мнение и се надяваше, че апелативният състав ще последва образеца на сътрудниците си. По думите му няма заплаха Доков да се укрие или извършщи други закононарушения. Защитникът не оспори авторството на действието, защото Доков е декларирал още на мястото на злополуката, че е използвал алкохол. Що се отнася до нарушаванията на пътя юристът съобщи, че те са преди 10 -12 години и са погасени по отминалост. Адвокатът добави още, че подзащитния му не е блъснал съзнателно 16-годишния младеж и съгласно него най-правилната мярка за неотклонение е парична гаранция.

След като съдът произнесе решението си, което е дефинитивно, чиновниците на Съдебна защита сложиха белезници на Георги Доков и го изведоха от правосъдната зала в ареста. " Съжалявам! ", бе единствената дума, която Доков произнесе, напускайки залата.

Ако бъде приет за отговорен, надзирателят може да получи до 15 години затвор.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР