На партията номер едно в лявото пространство ѝ се падна

...
На партията номер едно в лявото пространство ѝ се падна
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: НПО прокарват джендър идеологията в училищата

„ На партията номер едно в лявото пространство ѝ се падна и номер 1 на идните парламентарни избори на 2-ри април. Това е разумно. “ Така зам.-председателят на Българска социалистическа партия и лидер на листата в Ловеч Ирена Анастасова разяснява жребия на ЦИК за номерата на партиите в бюлетината.
В ефира на БСТВ социалистът изрече свои наблюдения, съгласно които още не сме почнали акцията, а към този момент се вършат внушения по какъв начин още веднъж няма да има постоянно държавно управление. „ На всички български жители им е ясно към този момент, че това безвремие в политиката и отвращението от многото гласоподаване, би трябвало да имат край. Няма по какъв начин служебното държавно управление да свърши работата на постоянно държавно управление и Народно заседание “, съобщи тя попита: „ При нас те ръководят към този момент година и половина и организират политики, чии са тези политики? “

В своята акция Българска социалистическа партия ще заложи на проблемите в обществената сфера. „ Всички дейности, които сме подхванали и като парламентарна група, са били в отбрана на хората, решение на проблемите на всички, само че най-много на уязвимите, младите фамилии и децата “, изясни тя и даде образец с част от достиженията на партията в последния парламент - минималната работна заплата да е 50% от междинната, безплатните учебници за всички възпитаници, еднократна помощ от 300 лева за всички до 4-ти клас. „ Ще работим тази помощ да стане 350 лева и да бъде най-малко до 7-и клас “, посочи социалистът.

Ирена Анастасова уточни и част от нещата, за които Българска социалистическа партия ще продължава да се бори: „ Младите до 26 година да бъдат освободени от налози, да има еднократна помощ при раждане на първо, второ и трето дете, както и да подкрепим майките-студентки за втората година. Ще желаеме и ново преизчисляване на пенсиите, което да е за всички пенсионери “, съобщи тя.
По отношение вероятните обединения след изборите социалистът напомни, че Българска социалистическа партия взе решение на своя Конгрес след 2-ри април да направи допитване до всички партийни членове с кого може да се коалира.
Във връзка с предлагането на левицата за налагане на таван на цените на съществени хранителни артикули Анастасова означи, че става въпрос за артикули, които са нужни всекидневно за оцеляването. „ Когато виждаш по какъв начин тези цени скачат с 30-50% за половин година, пределно ясна е, че приказваме за далавера. Няма по какъв начин да се откажем от присъединяване на страната във всички сфери, тъй като страната е тази, която и в този миг може да се намеси и да спре този безразсъден скок на цените “, безапелационна е тя.
„ Ние ще държим да има таван на цените на главните артикули, както и да приемем закон за спекулата “, сподели още социалистът и попита за какво тази мярка може да се случи в редица европейски страни, само че не и в България.

Според Анастасова на българското общество би трябвало да се изясни за какво толкоз се застъпва тематиката за джендър идеологията и за какво Българска социалистическа партия желае подобен референдум. „ В българските учебни заведения и детски градини импровизирано се вършат непрестанно опити да се прокара джендър идеологията “, предизвести тя и посочи, че това се случва, посредством НПО-та.
Българска социалистическа партия отстоява позицията, че всеки боен спор би трябвало да откри спокойно решение. „ Затова ние сме срещу даването на оръжия за Украйна през цялото време - оръжията не способстват за мирното решение на спора, те ни вършат страна в него “, уточни зам.-председателят на партията.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР