На Парамушир, един от Курилските острови в северната част на

...
На Парамушир, един от Курилските острови в северната част на
Коментари Харесай

Русия разполага допълнителни ракетни системи на Курилските острови

На Парамушир, един от Курилските острови в северната част на Тихия океан, е ситуирано поделение на нейните ракетни системи за брегова защита " Бастион ", заяви съветското министерство на защитата.

Министърът на защитата Сергей Шойгу съобщи, че този ход е част от по-широкообхватното подсилване на съветската защита в обширните далекоизточни райони. То се организира в отговор на това, което той назовава старания на Съединени американски щати за " въздържане " на Русия и Китай.

Шойгу приказва пред висшия команден състав на съветската войска ден откакто президентът Владимир Путин и китайският водач Си Дзинпин затвърдиха партньорството си " без граници " на диалози в Кремъл със съглашения за задълбочаване на енергийното и военното съдействие.

" За да сдържат Русия и Китай, Съединените щати доста усилват военното си наличие в Азиатско-тихоокеанския район, укрепват политическите и военните си връзки със своите съдружници, като не престават да основават нова американска архитектура за сигурност в този район ", съобщи Шойгу във видеозапис на обръщението си, оповестен от съветското министерство на защитата.

Той заявява, че системата " Бастион " ще укрепи съветската сигурност към Курилската островна верига.

Япония, която е непосредствен съдружник на Съединени американски щати, претендира за четирите южни Курилски острова, които са завзети от руските сили в края на Втората международна война, само че не и за Парамушир, един от острови в северната част.

Проблемът към момента пречи на Москва и Токио да подпишат кротичък контракт, който публично да постави завършек на военните дейности.

Модернизация

През последната година съветските въоръжени сили в източната част на страната са получили към 400 единици съвременно военно съоръжение, в това число изтребители СУ-57 и зенитно-ракетни системи, съгласно Шойгу.

" Военният капацитет на източния боен окръг доста се усили ", увери той.

Според изказването модернизацията на системата за противовъздушна защита на Москва ще бъде приключена през тази година. Руски публични лица упрекват Киев за поредност от набези с безпилотни самолети надълбоко в съветската територия от началото на военната акция.

По отношение на войната в Украйна Шойгу твърди, че съветските въздушно-космически сили до момента са унищожили над 20 000 украински военни обекта от началото на това, което Москва назовава своя " специфична военна интервенция ". /БГНЕС

Москва / Русия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР