На парада в чест на 70-годишнината от основаването на КНР

...
На парада в чест на 70-годишнината от основаването на КНР
Коментари Харесай

Китай за първи път показа атомния "убиец на самолетоносачи"

На парада в чест на 70-годишнината от основаването на КНР измежду най-новите технологии за пръв път бяха показани балистични ракети DF-21, които в Съединени американски щати се считат за най-опасното оръжие на Китай.

Проектирани основно за битка против самолетоносачни ударни групи, ракетите са пренасяни от 16-колесни пускови установки през площад „ Тянанмън “. DF значи „ Донфън “ – „ Източен вятър “, написа pogled.info.

С това име са всички балистични ракети в Китай, различавайки се единствено по показатели. DF-21 е двустепенна ракета с твърдо гориво със междинен обхват. Това е първата в света противокорабна балистична ракета, способна да поразява движещи се самолетоносачи на далечни дистанции.

Обхватът на полета на DF-21 е повече от 2000 километра, ракетата носи термоядрени бойни глави със сателитно ориентиране. Самата ракета в полет може да получава коригираща информация както от галактическото разузнаване, по този начин и от военноморски самолети.

Според американските военни аналитици „ Донфън “ е в положение да пробие отбраната на групите самолетоносачи и е действителна опасност за доминирането на американския флот в морето за първи път след Втората международна война.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР