В родния район на Маккарти, съюзниците го подкрепят, докато спирането се очертава

...
На панаира на окръг Керн този уикенд чудовищни ​​камиони реват
Коментари Харесай

На панаира на окръг Керн този уикенд чудовищни ​​камиони реват на трибуна, всички аляски състезателни прасета квичат в палатка, а на масата на републиканската партия в окръга гласоподавателите се усмихват и позират до картонена снимка в реален размер на председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти .

В Бейкърсфийлд, Калифорния, законодателният хаос в Камарата на представителите, който тласка страната към ръба на спиране на работата на правителството – с участието на любимия син на града, председателя Маккарти – почти не се регистрира в този земеделски и петролодобивен регион.

В този републикански окръг в солидно демократичен щат вярата в способността на Маккарти да насочи групата си към решение остава непоколебима, защото роденият и отгледан жител на Бейкърсфийлд носи идеалите на своя град, каза дългогодишният съюзник Кати Абернати.

„Ние работим с реалностите на реалния живот тук“, каза Абернати от офиса си в Бейкърсфийлд пред CNN. „Трябва да поливате тази култура и да я берете навреме, независимо какво се случва. Трябва да го накараш да работи. Няма избор. Хората в Централната долина разбират крайните срокове и силите, които се борят с тях, докато ние го караме да работи. И Кевин е един от нас.

Тази снимка на гимназията Бейкърсфийлд показва конгресмена Кевин Маккарти от гимназиалните му дни. Тази снимка на гимназията Бейкърсфийлд показва конгресмена Кевин Маккарти от гимназиалните му дни. От гимназия Бейкърсфийлд

Тази увереност контрастира с алармата, гърмяща на мили разстояние в столицата на страната.

Председателството на Маккарти сега виси на косъм, тъй като часовникът тиктака към потенциално закриване на правителството и призиви от страна на най-консервативните членове на републиканското събрание в Камарата на представителите, заплашващи да го изгонят от ролята, която се бореше да получи много по-рано тази година. Маккарти се сблъска с крайнодесните членове, които се противопоставят на увеличените вътрешни разходи и допълнителната помощ за Украйна и блокираха многобройните усилия на Маккарти да избегне спиране. Някои от тези крайнодесни членове са готови да настояват Маккарти да бъде отстранен като говорител, за да му попречат да работи от другата страна на пътеката, за да приеме краткосрочен законопроект за правителствено финансиране.

„Ако председателят Маккарти разчита на демократите да приемат продължаваща резолюция, бих извикал камиона за преместване на Капитолия в офиса му доста скоро, защото моите очаквания ще бъдат, че той ще напусне кабинета на председателя доста бързо“, каза представителят на Флорида Мат Гетц, един от тези твърдолинейни републиканци, каза CNN в сряда.

„Ще имаме спиране на работата на правителството и вината е абсолютно на председателя Маккарти“, добави той.

Тафт, Калифорния, кметът Дейв Ноер отхвърли огнените цитати на Гетц, наричайки ги „нелепи“. Относно обществения натиск, пред който е изправен Маккарти, Ноер каза пред CNN, че го вижда като част от битката с голи кокалчета на Вашингтон, но нищо ново за оратора или региона, отгледал млад Маккарти.

Дейв Ноер е кмет на Тафт, град в конгресния окръг на Маккарти. Дейв Ноер е кмет на Тафт, град в конгресния окръг на Маккарти. Кюнг Лах/CNN

„Кевин ще свърши това“

В Бейкърсфийлд той не е просто говорител на Камарата. Той е известен като син на пожарникар, роден и израснал в Централната долина. Той е най-известният местен национален служител в областта – общински колеж, колеж и магистърска степен всички от тази област – чиито по-малко от звездни оценки предполагат далеч по-малко мощна кариера. Но подобно на работническия град, който го е отгледал, липсата на лак ще даде уроци, които ръководят Маккарти днес.

„Ние сме съставени от дебела кожа“, каза Ноер. „Работим усилено. Ние сме нефт и газ, животновъдство и земеделие. Ние не сме шумна тълпа. Но ние сме силни и успяваме.“

Ноер се позова на вътрешнопартийната война, пред която е изправен Маккарти, за да стане говорител, война, която той в крайна сметка ще спечели.

С републиканците в Камарата на представителите, които държаха слабо мнозинство в 118-ия Конгрес, вече познатата група от хардлайнери на Републиканската партия предизвика объркана и историческа битка за контрол над чукчето на оратора. След като гласуването се прехвърли в петия ден, Маккарти проби, като се съгласи с поредица от искания, които отслабиха властта на председателя.

Пол Стайн е консерватор от Бейкърсфийлд. Той познава Маккарти от 1995 г. class= Пол Стайн е консерватор от Бейкърсфийлд. Той познава Маккарти от 1995 г. Кюнг Лах/CNN

Това е вид компромис, който Маккарти разбира, че трябва да се случи в управлението, каза Абърнати.

„Хората, които говорят, че се опитват да донесат движещи се микробуси, са просто набиране на средства“, каза Абернати, добавяйки, че Гетц се опитва „да поддържа тенджерата вряща за национално внимание“. Кевин ще направи това по един или друг начин. Всеки, който наистина познава Кевин Маккарти, знае, че той се справя със задачата.

Консерваторът от Бейкърсфийлд Пол Стайн познава Маккарти от 1995 г., борейки се с него, откакто бяха млади републиканци. Когато се срещнаха за първи път, Стайн смята Маккарти за твърде центрист, по-скоро като Арнолд Шварценегер, отколкото като Доналд Тръмп.

„Кевин може да се адаптира“, каза Стайн. „Но Мат Гец го затруднява да се адаптира този път. Гец и останалите затрудняват изваждането на бюджета от Камарата, освен ако той не реши да работи с демократите.

Подобен политически удар по дясното крило би бил труден за Стайн да преглътне. Но ще следва характеристика, която Стайн каза, че е следвала Маккарти през целия му професионален живот – политическо оцеляване.

Стайн каза: „Не знам какъв е планът му за напускане днес, но той е най-адаптивният политик, който съм виждал в живота си.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР