На отминалите парламентарни избори 837 707 български граждани гласуваха за

...
На отминалите парламентарни избори 837 707 български граждани гласуваха за
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Победителят е само един и това е ГЕРБ

На отминалите парламентарни избори 837 707 български жители гласоподаваха за ГЕРБ. Нито една от присъстващите в 45-то Народно заседание партии не се приближава до този резултат. Колкото и разбори, аритметични уравнения и извършения да бъдат направени, спечелилият е единствено един и това е ГЕРБ. Поне е редно да го признаете. Това съобщи на откриването на 45-то Народно заседание Десислава Атанасова, която ще оглави парламентарната група на ГЕРБ.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/778492629699245
" Изборите завършиха и народът се произнесе. С това приключи и лесната част от работата на всички нас, новоизбраните. Днес е време всички ние да поемем своята отговорност към гласа на гласоподавателите си, към стабилността на страната и към едно по-добро на следващия ден. А отговорността е тежка. Често пъти тя е непоносима за онеси, които гледат на политиката едиствено като средтство за създаване на имидж. Ние сме изправени пред здравни, стопански и обществени провокации ", сподели Атанасова.

" От позицията на хора с по-голям опит ще ви кажем, че една рецесия не може да се ръководи единствено с говерене. Една рецесия се ръководи с дейности и с взимане на решения. А неведнъж най-наложителните и най-правилните решения са непопулярни ", добави тя.

" Ще употребявам момента и да ви напомня, че партията ни завоюва пети следващ парламентарен избор и общо 14-та поредна изборна победа. Победителят се поздравява, само че това зависи освен от възпитанието и от културата, само че и от политическия опит на всички вас ", съобщи Атанасова.

" За нас е ясно, че дългогодишните ръководства уморяват. Факт е, че след толкоз време съверенът към момента ни слага изрично преди всичко и това демонстрира две неща - хората ценят направеното от нас или не виждат задоволително добра опция, която да ни бие по резултат. Сега е моментът всички ние да благодарим на цялата изборна администрация, която подсигурява провеждането на почтен и транспарантен избор. Последното се вижда и от отчета на интернационалните специалисти и наблюдаващи от Организацията за сигурност и съдействие в Европа. Въпреки пандемията и макар голямото усърдие на опозицията да внуши на жителите, че вотът ще бъде брутално сменен, ще бъде манипулиран, изборите минаха обикновено. Най-голяма доказателство за това е наличието на всички нас в тази пленарна зала и признаването на резултатите от изборите - никой не ги оспори ", сподели още тя.

" Ние получихме доверието на огромна част от жителите и сме длъжни да го оправдаем. Ще предложим състав и конструкция на ново държавно управление, чийто членове ще имат подготвеност да се заемат незабавно с провокациите, пред които е изправена страната ни. Ще предложим кабинет, който от ден първи може да проработи на същите високи обороти, които поддържа и досегашното държавно управление. И да, с помощта на работата на държавното управление в оставка минималната пенсия към този момент е 300 лв., страната ни е в банковия съюз, енергийно самостоятелна е, учителите получават двойно по-големи заплати, в сравнение с преди 4 години, общият запас за превъзмогване на пандемия е близо 4 милиарда лв., а издигнатите или изграждащите се автомагистрали и пътища в мандата са 522 км. Ако нашето предложение за кабинет не бъде подкрепено, отговорността за стабилността и развиването ще бъде поета от втората партия - тази на господин Станислав Трифонов, и може би останалите обединения, които се самопровъзгласиха за носители на смяната. И тъкмо тук е време мълчанието да бъде нарушено и феновете на шоуто да се срещнат с краткосрочните и дълготрайните управнически планове на втората политическа мощ, да видят управническия екип, да чуят нещо отвън нормалните лозунги, подвиквания, заклинания ", съобщи Десислава Атанасова.

" Предстоят ни значими, бързи и тежки решения. Всички ние изискуем отговори на значимите за страната ни въпроси. Ще продължат ли ограниченията в поддръжка на бизнеса? Ще се постановат ли нови ограничавания? Ще продължим ли курса към еврозоната? Ще намерим ли общ език с Република Северна Македония? Ще защитим ли контрактуваните 29 милиарда евро по проекта за възобновяване? Ние имаме отговори на тези въпроси и тези отговори бяха подкрепени от близо 900 000 български жители. И в случай че някой счита, че може да заобиколи и изолира мнението на една четвърт от българските жители при вземането на тези решения, то това значи, че нито не схваща, нито осъзнава разпоредбите на политиката в изискванията на народна власт. Ако някой мисли, че може неглижира гласа на всички тези хора, то скоро той ще заплати тежка политическа цена ", добави депутатъ от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

" Уважаеми народни представители, още при започване на предизборната акция от ГЕРБ се ангажирахме да работим за връщането на естествения политически разговор. Призовавахме за обединени дейности в името на националните ползи и по-бързото превъзмогване на здравните, икономическите и обществените провокации. Призивът ни не бе признат от останалите политически сили. Най-вероятно това държание е подбудено или от политическа неумелост, или от неконтролируеми персонални упоритости, които обаче замагляват най-важния факт - народът ни избира, с цел да служим на него, а не на личните ни демони и пристрастености. През последната година чухме всевъзможни заклинания и те не престават и през днешния ден - че ГЕРБ би трябвало да бъде изчегъртана, унищожена. Приехме и одобряваме обидите и нападките с самообладание. Наясно сме със своята отговорност. За това през днешния ден ясно можем да кажем, че омразата не гради, само може да разрушава и да дълбае пропасти в обществото. Отрицанието на политическия конкурент в действителност може да донесе краткотраен триумф. След това, обаче, този, който е употребявал омразата за главно свое политическо оръжие, е задължен да покаже в какво и с какво е по-добър ", безапелационна е Атанасова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР