На отделни места в Източна България ще превалява дъжд, преди

...
На отделни места в Източна България ще превалява дъжд, преди
Коментари Харесай

Драстично застудяване в неделя. Температурите падат с 10 градуса навсякъде

На обособени места в Източна България ще превалява дъжд, преди обяд подправен със сняг.

Вятърът ще е слаб до сдържан от север-северозапад.

Преди сензитивното захлаждане, което следва в околните дни, и през днешния ден, за следващ ден, беше извънредно топло, а в множеството региони - и най-вече слънчево. 23° е най-високата оптималната температура за деня, измерена в Пловдив и Видин.

Малко по-хладно остана в североизточните региони от страната - Силистра - 14°. Именно там в околните часове ще има превалявания от дъжд, които през нощта ще обзет и Централна и Източна България, а на обособени места в Предбалкана и североизточните региони дъждът ще се примесва със сняг.

Минималните температури на следващия ден ще са м/у минус 2° и 3°, в София - към нулата.

Максималните ще се намалят значително и ще са м/у 8° и 13°. През деня в множеството региони ще доминира облачно време. На обособени места в Източна България ще превалява дъжд, преди обяд подправен със сняг. В западните региони от страната облачността ще е раздрана. Вятърът ще е слаб до сдържан от север-северозапад.

Много прохладно ще бъде в планините с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува по-студен въздух и температурите по най-високите върхове към този момент ще са към минус 6-7°.

В масивите от Централна и Източна България облачността ще е забележителна. На доста места в Стара планина и Родопите ще има превалявания от сняг. Опасността от лавини отвън обработените ски писти в курортите остава огромна.

Предимно облачно ще бъде и в източните региони на Балканите, тук-там с превалявания от дъжд и сняг. Дъжд ще вали и в Гърция, а в останалата част от полуострова ще се задържи слънчево.

Слънчево ще бъде за следващ ден в Западна и Централна Европа, както и в Италия и в множеството региони от Пиринейския полуостров. Дъжд ще превали единствено на обособени места в Испания. В Североиизточна Европа ще бъде облачно, със слаби превалявания, най-вече от сняг.

И у нас, в понеделник, ще доминира облачно време, с валежи, основно в североизточната половина от страната и най-вече от дъжд, в планините и планинските региони - от слаб сняг. Застудяването ще продължи и температурите ще се приближат до нормалните за сезона.

Във вторник облачността ще стартира да понижава и на 3 март ще бъде най-вече слънчево и значително по-топло. В четвъртък стоплянето ще продължи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР