На острова Света Анастасия днес пристигна плаващ кран, който ще

...
На острова Света Анастасия днес пристигна плаващ кран, който ще
Коментари Харесай

Плаващ кран ще разширява акваторията на остров Света Анастасия

На острова " Света Анастасия " през днешния ден дойде плаващ кран, който ще работи по разширението на пристана. " Кранът ще остане тук цяло лято. Но бургаският остров освен няма да бъде затворен за туристи, а ще ги чака с обичайното гостолюбие и добра кухня. Кранът ще работи периферно в акваторията и няма да пречи на посещаемостта. Даже в противен случай, той може да се трансформира в една спомагателна атракция, само че единствено за няколко месеца ", споделиха от управата на острова " Света Анастасия ".

Проектът, чието осъществяване към този момент започва, има за цел възстановяване на изискванията и сигурността при акостиране.
 Снимка: Официална страница на Димитър Николов във Facebook
Старата кейова стена ще се удължи с 10 метра, а по едно и също време с това ще се построи още една стена, дълга 40 метра. Така ще се получи кей, затворен от две страни, а не предпазен единствено от едната.

" Няма да бъде наранена по никакъв метод нито една от забележителностите на острова ", увериха от " Света Анастасия ".

Кметът на Бургас Димитър Николов сподели, че с построяването на новия кей ще бъде продължен интервалът за посещаване на острова. Той ще обезпечи по-безопасно акостиране, а при неприятно време ще е леговище за дребни плавателни съдове.
 Снимка: Официална страница на Димитър Николов във Facebook
Николов съобщи, че скоро островът още веднъж ще посреща своите посетители, като ще се съблюдават всички условия за стерилизация и здравна сигурност.

Община Бургас подсигурява, че работата по възобновяване и разширение на пристана няма да попречи въобще на туристическия сезон, защото ще се прави главно в морето. Дейностите се реализират по план " Силата на водата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР