На остров Родос в Гърция от 14-ти до 22-ри април

...
На остров Родос в Гърция от 14-ти до 22-ри април
Коментари Харесай

Александра Пехливанова стана ученическа световна вицешампионка по шахмат

На остров Родос в Гърция от 14-ти до 22-ри април се организираха международните учебни шампионати по шахмат. България бе показана от осем състезатели – четири девойки и четири момчета. Изключителен триумф в групата до 11 години реализира Александра Пехливанова от ШК Пловдив.

С 6,5 точки от изиграните 9 партии пловдивската състезателка се окичи със сребърен орден. Александра е водач по интернационален рейтинг у нас в своята възраст и трета по този индикатор измежду девойките до 14 години. Преди два месеца тя стана шампионка в родното учебно състезание със стопроцентов резултат, а през предходната година се окичи с държавните трофеи при девойките до 10 години във всички дисциплини.

Успехът на Александра Пехливанова е законосъобразен плод на систематична работа, гений и гонене на високи спортни цели. Призово е класирането и на Нора Рашева от СКШ Плевен XXI. След постоянен старт и известни съмнения в средата на дългата и сложна отдалеченост, плевенчанката финишира решително с две победи и едно реми, с цел да подпечата с 5,5 точки шестото място в света измежду девойките до 15 години.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР