На основния терен в НСА в София отборът на ФК

...
На основния терен в НСА в София отборът на ФК
Коментари Харесай

Бербатов: Ако бъда треньор, ще е в чужбина

На главния терен в НСА в София тимът на ФК „ Берое” от Стара Загора надигра отбора на ФК „ Локомотив” (Пд) с 2:0 и сграбчи купата в детски футболен шампионат „ Данониада” 2018. Патронът на шампионата Димитър Бербатов награди спечелилия и честити празника на всички деца. Сподели,че ще „ следи развиването им и им желае успех”, осведоми gong.bg.

„ И аз съм реагирал, както децата. Падаш, ставаш, плачеш, боли те. Винаги е хубаво, когато пристигам. Награждавам ги и им споделям по някоя дума. Надявам се да ме чуват. Следя развиването на много деца, а най-после си личи дали си следвал верния път. Рано или късно, футболът ще ти донесе това, което искаш. Ако се върна обратно съм удовлетворен от това, което съм постигнал”, показа Бербатов.

„ Ние сме дребна страна и доста неща ни липсват. На децата ще им бъде малко по-трудно, само че когато го създадат триумфът ще бъде по-сладък. Таланти постоянно ще има. Важно е по какъв начин те ще предпочетат да се развиват. Надявам се повече от тях да могат да съумеят. В днешно време, в случай че успееш във футбола – в действителност си заслужава.

Празнуваме с децата и все още съм в дейна отмора. Ако стартират шампионатите и нищо не се случи, тогава ще е пристигнал момента да спра с футбола. На 37 години съм и има разлика в това какво мислиш и какво можеш да направиш.

Всички неща се учат в ранна детска възраст. Средата, която пораства едно дете. После това по какъв начин се предава в спорта, с който ще се занимават. Много фактори играят значение. Ако се управляват вярно – шансът става по-голям”.

„ При мен неприятното е, че имам доста ползи. Не е хубаво човек да е разпръснат. Не съм решил какво ще върша след края на кариерата ми. Ако бъда треньор, би трябвало да е в чужбина, а не тук. Не работя интензивно, само че имам проекти, които, в случай че могат да се осъществят – ще ги направя”, показа някогашният нападател на Манчестър Юнайтед. „

Играл съм доста време в чужбина и не се виждам тук. Искаше ми се нещата да са, както би трябвало в България и да не вървя в чужбина, само че действителността е друга”, продължи Бербо.

„ Не е пристигнал момента Бербатов да оправи футбола у нас. Някой път съм приказвал неща, които не би трябвало. Ако реша да избера нещо друго, а да не е ръководство – никой не може да ми търси сметка. Актьорството е вид. Чакам да ме викнат от Холивуд. Забавлявах се много”.

Димитър Бербатов приказва и за разразилите се полемики, че е решил да тренира с Берое, а не да се приготвя с ЦСКА:

„ Мога да упражнявам, с който пожелая. Не държа завист в мен. Тя е за сметка на хората, които са го направили”.

„ Няма какво да разясня футболния съюз. Не обичам някой да приказва за нещо, което не е квалифициран. Далеч съм от нещата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР