На основание Решение на Министерски съвет от 20.06.2023 г. ДА

...
На основание Решение на Министерски съвет от 20.06.2023 г. ДА
Коментари Харесай

“Държавен резерв” предоставя вода, храна и дезинфектанти на бедстващите в община Димово

На съображение Решение на Министерски съвет от 20.06.2023 година ДА “Държавен запас и военновременни ресурси ще даде безплатна помощ на община Димово за превъзмогване на последствията от оповестено отчасти бедствено състояние, оповестяват от ведомството.

Частичното бедствено състояние е оповестено по отношение на проливните дъждове и нанесените обилни вреди на инфраструктурата и частните жилищни парцели на жителите в гр. Димово.

ДА “Държавен запас и военновременни ресурси ” ще обезпечи 19 656 литра бутилирана вода за питейни потребности, 1 274 кг консервирани хранителни артикули, 300 чифта работни и операционни ръкавици и 600 литра дезинфектанти за повърхности на спиртна основа.

На 16.06. 2023 година ДА “Държавен запас и военновременни ресурси ”, след решение на Министерски съвет обезпечи 135 000 литра бутилирана вода за питейни потребности на бедстващите в общините Монтана и Етрополе.

Помощта от ДА “Държавен запас и военновременни ресурси ” е по отношение на усложнената обстановка от наводненията и след отправени претенции от локалната власт.

В рамките на 24 часа след решението на Министерски съвет помощта ще бъде доставена до хората по места.​

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР