На основание член 111, ал. 2 от Конституцията на Република

...
На основание член 111, ал. 2 от Конституцията на Република
Коментари Харесай

Оставката на Борисов 3 пристигна с писмо в НС, Мика Зайкова го нарече срам или пренебрежение

На съображение член 111, алинея 2 от Конституцията на Република България министър-председателят Бойко Борисов подаде пред новоизбраното 45-о Народно заседание оставка на ръководения от него Министерски съвет.

Писмото на премиера Борисов, с което подава оставката на кабинета, беше подадено през днешния ден до ръководителя на Народното събрание посредством деловодствата на двете институции.

В сходство с член 111, алинея 3 от Конституцията ръководеното от премиера Борисов държавно управление ще продължи да извършва функционалностите си до избирането на нов Министерски съвет и ще реализира последователност в ръководството.

Информацията за подадената оставка заяви водещата първото публично съвещание на Народното събрание Мика Зайкова. Новината беше бурно приветствана от народните представители.

Това или е позор пред народа и пред вас - да дойдат тук и да си подадат оставката, или е неуважение към тази институция. Все отново, сме парламентарна република, добави от своя страна Мика Зайкова.

След това Народното събрание одобри оставката.

Припомняме, че министър председателят в оставка Борисов се отхвърли и от депутатско място.

Вчера Бойко Борисов разгласи на ексклузивен брифинг претендентът за министър председател, повдигнат от партия ГЕРБ - Даниел Митов. За ръководител на Народното събрание Борисов предложи Цвета Караянчева. Председател на парламентарната група ГЕРБ/СДС ще е Десислава Атанасова, заместници - Румен Христов /СДС/, Александър Ненков и Тома Биков от ГЕРБ, а Евгения Алексеева ще е секретар на групата.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР