На основание чл.60, ал.1, от Изборния кодекс и отправена покана

...
На основание чл.60, ал.1, от Изборния кодекс и отправена покана
Коментари Харесай

Партиите във Варна не се разбраха за състава на РИК, решението ще е на ЦИК

На съображение чл.60, ал.1, от Изборния кодекс и отправена покана до политическите партии и обединения, през днешния ден регионалният шеф проф. Андрияна Андреева организира съвещания за установяване състава на РИК за Трети избирателен регион – Варненски за плануваните на 9 юни 2024 година Избори за членове на Екологичен потенциал от република България и Избори за Народно заседание.

В консултациите взеха присъединяване представители на всички парламентарно показани политически партии и обединения в 49-ото Народно заседание – коалиция „ ГЕРБ – Съюз на демократичните сили “, коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “, партиите Движение за права и свободи, „ Възраждане “, коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ и партия „ ИТН “. Те показаха цялостен набор от документи, разказани в Решение №3051 от 9 април тази година на ЦИК, които съдържат писмени оферти за състава на РИК – Варна, за зам.-председатели, за секретар и членове, както и посочените от Изборния кодекс дипломи, пълномощни и заявления и други

В хода на консултациите представителите на присъстващите партии и обединения направиха поредно оферти за:
• членове на състава на РИК
• за ръководител на РИК
• за заместител ръководители и за секретар

Единственото единодушие, реализирано от представителите на парламентарно показани партии и обединения, взели присъединяване в консултациите през днешния ден бе по отношение на броя на зам.-председателите на РИК, които ще бъдат 4-ма.

Не бе реализирано единодушие за избор на ръководител на РИК, на зам.-председатели и на секретар за идните на 9 юни Избори за членове на Екологичен потенциал от Република България и Избори за Народно заседание.

Протоколът бе подписан от представители на всички парламентарно показани партии и обединения, взели присъединяване през днешния ден в консултацията при регионалния шеф и ще бъде изпратен в ЦИК. Тя от своя страна би трябвало да вземе решение до 20 април 2024 година, с което съгласно импортираните писмени оферти да дефинира състава, ръководителя, зам.-председателите и секретаря на РИК.

Припомняме, че съставът на РИК – Варна ще е със 17 членове, в това число ръководител, 4-ма заместител ръководители (съгласно гласуваното през днешния ден решение), секретар и членове както следва:
• За коалиция „ ГЕРБ – Съюз на демократичните сили “ – 5-ма членове
• За коалиция „ ПП-ДБ “ – 4-ма членове
• За партия Движение за права и свободи – 3-ма членове
• За коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ – 2-ма членове
• За партия „ ИТН “ – 1 член.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР