На основание чл. 145, ал. 1, т.3 от Закона за

...
На основание чл. 145, ал. 1, т.3 от Закона за
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска проверка за незаконен добив на злато по поречията на реките

На съображение член 145, алинея 1, т.3 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ) и въз основа на формирана кореспонденция по информация в медиите, Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира Министерство на енергетиката (МЕ) да ревизира дали на територията на страната се прави нерегламентиран рандеман на злато по поречието на реките.

Във ВАП е формирана кореспонденция въз основа на изказвания в медиите, че по поречието на река Струма се извърша нерегламентиран рандеман на злато.

От ВАП са ангажирани и териториалните прокуратури в страната да възложат инспекции от същото естество на кметовете на обитаемоте места, съгласно компетентността им по член 90, алинея 1, т. 5, б. “а “ и член 93, алинея 2 от Закона за подземните благосъстояния (ЗПБ).

След инспекциите, извършени от МЕ и от кметовете, би трябвало да се изпрати до ВАП информация, в която да е разказан броят на тестваните случаи, броят на откритите нарушавания, както и броят на формираните актове за определяне на административни нарушавания и на издадени наказателни постановления.

В случай че по време на инспекциите се открият данни за нарушавания от компетентността на други контролни органи, следва те и ВАП да бъдат известени.

Ако бъдат открити данни за закононарушение от общ темперамент, те би трябвало да бъдат обявени на способените прокуратури, за което да се осведоми и ВАП.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР