На опознавателна среща в Държавна опера - Стара Загора, днес

...
На опознавателна среща в Държавна опера - Стара Загора, днес
Коментари Харесай

Повече от 40 деца и младежи ще участват в Трубадур на стадион Берое

На опознавателна среща в Държавна опера - Стара Загора, през днешния ден бяха повече от 40 деца и младежи , които ще вземат участие в тазгодишния оперен театър на стадион " Берое " - „ Трубадур “ от Джузепе Верди на 7 юли.
В групата от Сдружение „ Свят без граници “ има възпитаници от Първо главно учебно заведение (ОУ) и Националното учебно заведение за музикални и театрални изкуства “Христина Морфова “ и студенти от Тракийския университет. Тайните на оперното изкуство зад кулисите им сподели шефът Огнян Драганов, който ги срещна е с създателя на костюмите в „ Трубадур “ Денис Иванов. Те имаха опция да чуят и елементи от операта, в която ще вземат участие - фрагмент от „ Хор на ромите “, изпълнен от хора на операта  с диригент Младен Станев, а примата Даниела Дянкова им извърши част от една от ариите на Азучена.
Групата, ръководена от ръководителя на Сдружение „ Свят без граници “ Ганчо Илиев и с преподавателите в Първо ОУ Евелина Стойчева и Пенка Дачева, се срещнаха и с инструментите, от които се състои оркестърът, научиха какви актьори работят в операта и се прецизираха за първите подготовки и проби на костюми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР