„На оперативно заседание на Министерски съвет приехме, решението е единодушно,

...
„На оперативно заседание на Министерски съвет приехме, решението е единодушно,
Коментари Харесай

Презодиране: Правителството поиска Радев да освободи началника на НСО

„ На оперативно съвещание на Министерски съвет приехме, решението е единомислещо, да отправим предложение до президента за освобождение от служба на началника на НСО - бригаден ген. Емил Тонев”, съобщи началникът на кабинета Лена Бориславова.

Причината - бързото предаване на видеозаписите от входовете на Министерския съвет, които бяха поискани от Софийската градска прокуратура.

„ Сградата на Министерския съвет е контактна точка за европрокуратурата. Тук подават сигнали предпазени очевидци и с предаването на тези записи се заплашват техните права и може да се компрометира поверителността на личността им”, изясни Бориславова.

Тя съобщи още, че имало подозрения и в негламентирано разходване на средства от НСО. Тя направи и съпоставяне – имало разминаване на държанието на управлението на НСО със скорострелното даване на видео от служебните входове на Министерски съвет и забавеното и изчезнало даване на подпомагане по време на митингите през лятото на 2020 година, когато беше значимо да бъдат предоставени тези записи.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР