На онлайн купувачите ще бъдат предложени рекордни отстъпки през този

...
На онлайн купувачите ще бъдат предложени рекордни отстъпки през този
Коментари Харесай

Рекордни онлайн отстъпки предстоят този празничен сезон

На онлайн купувачите ще бъдат препоръчани рекордни отстъпки през този празничен сезон, защото търговците на дребно се пробват да привлекат изтощените от инфлацията консуматори да купуват, съгласно прогнози, оповестени в четвъртък от Adobe Analytics. И компанията предвижда, че тактиката ще проработи, като онлайн празничните продажби се повишават с съвсем 5% по отношение на предходната година.

Търговците на дребно са подготвени да предложат до 35% отстъпка от посочените цени през този празничен сезон, като най-големите отстъпки се ползват за играчки, електроника и облекло, сподели Adobe в годишната си прогноза за празниците.

Компанията чака потребителите да се възползват от тези покупко-продажби и да харчат нападателно, макар че опасенията по отношение на възходящите разноски и здравето на стопанската система не престават да съществуват.

Потребителите евентуално ще похарчат 221,8 милиарда $ посредством онлайн извършване на покупки сред 1 ноември и края на годината, съгласно Adobe. Това би представлявало стабилен напредък от 4,8% на годишна база, ускорение на растежа от 3,5% през 2022 година

И по този начин, какво ще купуват хората? Adobe споделя, че най-горещите продавачи през този сезон ще включват LEGO Minifigures, Kanoodle 3D, продуктите Barbie the Movie, PlayStation 5, Xbox Series X, Madden NFL 24, моделите iPhone 15 и Birkenstock Bostons.

Къде са най-големите отстъпки

Отстъпките за играчки се виждат да доближат своя връх с 35% от оповестените цени, подтик над пиковите отстъпки от 34%, предлагани предходната година, сподели Adobe.

Други онлайн категории, в които се чакат обилни отстъпки, включват електроника (до 30%), облекло (до 25%), спортни артикули (до 24%), тв приемници (до 22%) и мебели и спално долни дрехи (до 11%) ). Всички те са с по-големи отстъпки от предходната година.

Отстъпките също се чака да дойдат по-рано, в сравнение с в предишното, като Adobe сподели, че отстъпките до 18% ще стартират още идната седмица, защото Amazon организира второто събитие на Prime Day.

Потребителите не престават да се обръщат към все по-популярните варианти Купете в този момент, Платете по-късно като Affirm и PayPal, които дават опция на кредитните карти.

Очаква се „ Купете в този момент, платете по-късно “ да докара до рекордните 17 милиарда $ онлайн разноски през този празничен сезон, което е растеж от 17% по отношение на 2022 година, сподели Adobe.

Американците също вършат от ден на ден празнични покупки (и пазарят като цяло) на смарт телефони и таблети.

Този празничен сезон се планува малко над половината (51,2%) от всички онлайн разноски да се правят на мобилни устройства, което евентуално отбелязва първия път, когато мобилните устройства надминават настолните компютри.

Онлайн цените противодействат на инфлационната тенденция

Важно е да се означи, че данните за извършване на покупки, като отчета на Adobe и държавните данни за продажбите на дребно, не са поправени по отношение на инфлацията.

Нарастващите цени могат да изкривят данните за извършване на покупки, когато не са поправени по отношение на инфлацията. Например Министерството на търговията неотдавна заяви, че продажбите на дребно са се нараснали с 0,6% сред юли и август. Но като се има поради, че потребителските цени се покачиха с 0,5% през този интервал, действителните (коригирани с инфлацията) продажби на дребно бяха едвам позитивни при растеж от 0,1%.

Въпреки това, за разлика от останалата част от стопанската система, където цените се повишават извънредно бързо, онлайн цените спадат и са поредни през последната година. Всъщност предишният месец означи най-големия годишен спад от три години, съгласно Adobe.

Това значи, че прогнозата на Adobe за празнично извършване на покупки за 2023 година за стабилен растеж на продажбите ще алармира за същинско нарастване на търсенето от страна на потребителите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР