На около 6 млрд. долара възлизат хуманитарните помощи, които Турция

...
На около 6 млрд. долара възлизат хуманитарните помощи, които Турция
Коментари Харесай

Ердоган обвини мюсюлманските държави, че не оказват помощ на нуждаещите се

На към 6 милиарда $ възлизат филантропичните помощи, които Турция е осигурила за нуждаещите се по света. По този индикатор страната се подрежда на второ място след Съединени американски щати. Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила на среща с координаторите на турската Агенция за съдействие и развиване /ТИКА/.

Ердоган упрекна богатите на нефт мюсюлмански страни, че остават безучастни към нуждаещите се от помощ хора в личните си и в други страни по света.

"От тази естрада се обръщам особено към богатите на нефт мюсюлмански страни. Само да бяхте решили да давате по избран "зекят " /задължителна ислямска лепта, един от петте стълба на исляма/ на тези небогати, страдащи страни, евентуално в света нямаше да останат небогати хора ", сподели Ердоган.

По думите му задачата на Турция в този момент е да усили филантропичните помощи за нуждаещите се в разнообразни страни и по този индикатор да надмине даже Съединени американски щати и заеме първото място в света.

Турция възнамерява да усили филантропичните помощи до 7,2 милиарда $.

По публични данни ТИКА, която бе учредена през 1992 година разполага с над 60 офиса за съгласуване на стратегии и планове за филантропични помощи, които се обитават в 58 страни по света.

Турската страна възнамерява да усили броя на координационните офиси и да прибави нови,за да може да оказва навременна и още по-ефективна помощ на нуждаещите се по света, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР