На около 260 милиона лева се изчисляват приходите, които се

...
На около 260 милиона лева се изчисляват приходите, които се
Коментари Харесай

Около 260 млн. лева се очаква да влязат в хазната от таксата за пренос на руски газ

На към 260 милиона лв. се пресмятат приходите, които се чака да постъпят в хазната от въведената такса за вноса и преноса на съветски природен газ през страната ни, след въведената от Народното събрание такса от 20 лв. на мегаватчас, оповестява БНР.  

" Булгартрансгаз " е подал съответната акцизна декларация за първия регистриран интервал, който е 13/31 октомври. Подали сме го към Агенция " Митници ", сСтриктно изпълнявайки напътствията на министъра на финансите по повод определяне на метода на генезис на природния газ. Така че чакаме да намерим най-правилното решение във връзка с тези към този момент насъбрани отговорности на " Булгартрансгаз " към фиска. За първия интервал са към 140 000 000 лева Вторият интервал, който е към този момент от ноември до влизането в действие на закона. Общата сума би била в порядъка на 260 000 000 лева,. "   съобщи изп.- директор на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов.

Тези суми са дължими от " Булгартрансгаз ", а даже и след смяната в закона не е ясно по какъв начин те ще бъдат взети от съветската " Газпромекспорт ", с цел да влязат в приходната част на бюджета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР