На оглед пристигна и премиерът Гълъб ДоневВ петия ден след

...
На оглед пристигна и премиерът Гълъб ДоневВ петия ден след
Коментари Харесай

Стотици доброволци помагат на засегнатите от наводненията в Карловско

На оглед дойде и министър председателят Гълъб Донев

В петия ден след потопа в Карловско - голяма вълна от съпричастност.Над 600 доброволцисе включихас помощ към засегнатите региони. В потърпевшото от наводененията село Каравеловоотиде и министър-председателят Гълъб Донев. Премиерътпровери на място дейностите на институциите, съобщи NOVA.

Държавата ще помогне на всяко едно потърпевшо от наводненията фамилии, съобщи служебният министър председател. " Хората, чийто къща са разрушени, ще им бъдат предоставени краткотрайни жилища. Агенцията за обществено подкрепяне ще обезпечи всичко належащо на фамилиите с деца, които след дни би трябвало да тръгнат на учебно заведение ", безапелационен беше Гълъб Донев.

" В деня на Съединението българи от цялата страна се сплотиха и пристигнаха в Каравелово, с цел да оказват помощ на потърпевшите от бедствието хора ", акцентира от свяо страна кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

За първите четири дни над 600 военнослужещи са били на терен и са работили в трите наранени села - Богдан, Слатина и Каравелово. С тях е имало 67 профилирани машини - инженерна техника.Ситуацията в бедстващия рeгион остава сериозна най-много поради калта, разрушила къщи, мостове и улици. Стотици хора в няколко села остават без достъп до къщите си.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР