На официалната церемония днес бе направена първата копка по проект

...
На официалната церемония днес бе направена първата копка по проект
Коментари Харесай

Започна ремонтът на централната пешеходна зона на Видин /снимки/

На формалната гала през днешния ден бе направена първата копка по план „ Основна реорганизация на централна пешеходна зона на Видин “. На събитието участваха кметът Огнян Ценков, регионалният шеф Албена Георгиева, ръководителят на общинския съвет Генади Велков, видинският митрополит Даниил, основният проектант на общината и началник на плана Ангел Недялков, представители на компаниите, които извършват строително-монтажните работи, строителния контрол и външната техническа помощ, доста посетители и жители. Събитието се организира наоколо до входа към Центъра за услуги и информация в административната постройка на община Видин.
„ Поставяме началото на един извънредно значим и потребен план за Видин. Защото с неговото осъществяване освен ще променим визията на централната част на града и тя ще стане още по-привлекателно място за жителите и гостите, само че и ще създадем по-комфортна, безвредна и налична среда. Сигурен съм, че дружно с Изпълнителя на строителните действия на обекта и с останалите участници в процеса на осъществяване на плана, ще успеем да преодолеем зародилите провокации и ще решим всички проблеми “, сподели Ценков.
Той прикани жителите да проявят схващане и самообладание, до момента в който се реализират дейностите по плана, като увери, че неудобствата ще бъдат лимитирани до най-малко и ще бъде направено нужното, с цел да могат и търговците, и работещите в региона на строителните действия, да извършват своите отговорности.
Видинският кмет изрази убеждението си, че с реализирането на плана ще се преобрази центъра на нашия град, като акцентира неговата особеност и уникалност. А построяването на новата пешеходна зона ще се впише в архитектурния отбор на прилежащите здания. Ще се обособят места за отдих, зелени територии, ще се построи енергоспестяващо осветяване и ще се обезпечи видеонаблюдение.
„ Убеден съм, че всички поданици на Видин ще бъдат възнаградени и ще се радват на прелестния резултат “, акцентира Огнян Ценков.
Тържествен водосвет за триумфа на начинанието извърши Негово Високопреосвещенство митрополит Даниил.
След това кметът на общината, дружно с регионалния шеф, с арх. Ангел Недялков, с Момчил Борисов, изпълнителен шеф на „ ВДХ “ АД (Строител на обекта) и с видинския епископ направиха алегорична първа копка и по този метод бе даден старт на строителните действия.
Проект „ Основна реорганизация на централна пешеходна зона “ се реализира с финансовата поддръжка на оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване, в границите на Приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развиване " на Оперативна стратегия "Региони в напредък ", скица за даване на безплатна финансова помощ „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020-Видин ". Той е на обща стойност 11 954 145 лева, от които 9 689 660 лева европейско финансиране, 1 709 940 лева национално съфинансиране от държавния бюджет и 554 545 лева съфинансиране, обезпечено от община Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР