На официална церемония в корейската столица Сеул, председателят на БФТ

...
На официална церемония в корейската столица Сеул, председателят на БФТ
Коментари Харесай

Слави Бинев бе избран за вицепрезидент на Професионалната Световна Таекуондо Федерация

На публична гала в корейската столица Сеул, ръководителят на БФТ Слави Бинев бе определен за вицепрезидент на World Pro-Taekwondo Federation. Изборът на Бинев е безспорен казус в съвсем 60-годишната история на организацията, защото той е първият чужденец /некореец/, който е признат и повдигнат на най- високо управително равнище в структурите на Професионалното Таекуондо.

WPTF e про-държавна конструкция, която сплотява висши членове, посветили се в развиването на Таекуондо в професионален проект, посредством разнообразни сфери на активност, като политици, кино звезди от бойните изкуства, военни, медийни и корпоративни колоси подкрепящи таекуондо.

Това е безусловно доказателство за позитивната оценка на Корея към България и напъните ни в развиването на спорта и междудържавните връзки. Поредното и най-високо самопризнание към страната ни идва от Корея, броени месеци след визитата на Премиера Борисов в Сеул и удостояването му с най-високото отличие в Таекуондо – 9 ДАН, както и след избора на Слави Бинев за член на Борда на Директорите на Световната Таекуондо Централа – KUKKIWON, което също бе казус в историята на Таекуондо.
 За Президент на Професионалната Таекуондо Федерация WPTF бе определен господин Сунг Банг, който е и притежател на индустриалния колос Phillips Group, а поста на почетен ръководител зае Конгресменът и Председател на Асоциацията за поддръжка на Таекуондо в света към корейския парламент – Суп Донг Лий. Самият господин Банг е посещавал България неведнъж по покана на Слави Бинев и от персонални усещания поддържа избора на Бинев за негов заместител в Професионалната Таекуондо Организация. Според него и останалите членове на WPTF, сполучливите семейства на България интернационалните и Европейски шампионати, както и най-елитния шампионат - сериите Grand Prix, както и напъните на БФТ са сложили страната ни на основно място за популяризация на Таекуондо в международен проект. Те споделят, че Бинев потвърдено има опция и капацитет за развиването на спорта и Таекуондо, освен в народен, само че и в необятен интернационален мащаб, в качеството му на вицепрезидент на Професионалната Федерация.

Освен управителни и организационни действия на професионално равнище, World Pro-Taekwondo Federation осъществя и интернационалните шампионати, а през 2020 година следва провеждането на Световно Про Таеукондо състезание.

На церемонията по инагурацията участваха основни фигури от политиката, дипломацията, военното дело, бизнеса, звезди от киното, музиката и обществения върховен управителен ешелон на Южна Корея.

Посещението на Слави Бинев в Сеул продължи със съвещание на 9-те члена на Борда на Директорите на KUKKIWON, измежду които е и Председателят на БФТ. Това е първото заседание на Световната Таекуондо Централа, след избирането на ново управление през oктомври тази година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР