На официална церемония в Гранитна зала в Министерски съвет, на

...
На официална церемония в Гранитна зала в Министерски съвет, на
Коментари Харесай

Денков към новия МС: Моята благословия е гърбината да ни е яка


На публична гала в Гранитна зала в Министерски съвет, на която прозвуча химна на България и на Европейски Съюз, служебното държавно управление на Гълъб Донев съобщи изпълнителната власт в ръцете на .

Новият ротационен министър председател Николай Денков съобщи, че няма нищо по-нормално от това Народното събрание да избере постоянно държавно управление. Той е сюрпризиран, че избирането на постоянно държавно управление може да е проблем за някои от партиите, само че също и за някои институции, каквато било президентската институция.

Премиерът прикани да се не помнят страстите, негативизмът и да се направи всичко допустимо да се съобщи властта от старите към новите министри, с цел да може бързо да се работи за хората и за бизнеса. В една парламентарна република целите се дефинират от Народното събрание, сподели Денков за апелите на досегашния длъжностен министър председател Гълъб Донев ротационния кабинет да съблюдава целите на служебното държавно управление.
 Радев чака скоро страната да бере плодовете от работата на служебния кабинет
Радев чака скоро страната да бере плодовете от работата на служебния кабинет

Донев е удовлетворен, че за никой от министрите му нямало обвинявания и подмолни сделки

Малко по-рано през днешния ден от пресцентъра на Министерския съвет оповестиха, че служебният министър председател е освободил зам.-министрите в кабинета си. Денков разяснява, че не знае за какво се е стигнало до подобен акт и по какъв начин може да се приказва следователно за последователност. Нека да погледнем и делата, а освен думите и да потърсим метод всичко, което не оказва помощ за плавния преход, всичко, което би помогнало да осъществим задължението, което сме поели към хората, да го осъществяваме дружно, настоя новият министър председател.

Денков настоя старите служебни министри да се срещнат с новите и да им оказват помощ , и да им извърнат внимание по-бързо да влязат в работата на отрасловите министерства. С молба да затворим някои елементи от страницата с цялостно почитание и бъдете сигурни, че аз ще го отбележа да прехвърлим властта към постоянното държавно управление, с цел да може да си извършва отговорностите, настоя Денков.

" Моята благословия е гърбината да ни е яка ", приключи  Николай Денков в първото си слово от Министерски съвет като министър председател на България.
 Кирил Петков си пожела цялостен мандат на ротационния кабинет
Кирил Петков си пожела цялостен мандат на ротационния кабинет

Досегашният длъжностен министър председател Гълъб Донев съобщи, че с огромно задоволство и горделивост предава ръководството на страната на постоянния ротационен кабинет. Днес Народното събрание избра кабинет, което дава вяра, че ще бъдат решавани предпочитаните съществени проблеми , които стоят пред обществото и пред бизнеса. Тази вяра може да прерасне в доверие и сигурност, в случай че продължите да работите за решение на всички проблеми и цели пред страната, обърна се Донев към ротационния кабинет.

Гълъб Донев още веднъж подсети свършеното от служебния кабинет и съобщи, че предава страната с добре функциониращи системи. Той е уверен, че постоянното държавно управление ще продължи с последователност главните цели, което е заложило и служебното държавно управление. Институциите работят в цялостен синхрон и екип както сред министрите, по този начин и държавната администрация и чиновници, удовлетворен е досегашният длъжностен министър председател.
 Борисов: Няма да ни повлияят шантажи извън, нито записи
Борисов: Няма да ни повлияят шантажи извън, нито записи

Не желая да разясня президента...

Той прикани новото държавно управление да не подценява държавната администрация, а да почитат приноса, етиката, морала и работата на държавните чиновници за страната. Донев е уверен и е щастлив, че постоянният кабинет ще следва целите, че няма да пренебрегне достиженията и резултатите на служебното държавно управление.

Донев настоя вратите на Министерски съвет да стоят отворени постоянно за българските жители, както го направил служебният кабинет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР