На официална церемония в Европейския парламент в Брюксел на 10

...
На официална церемония в Европейския парламент в Брюксел на 10
Коментари Харесай

В ЕП ще бъде представена изложба, посветена на 140-ата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция

На публична гала в Европейския парламент в Брюксел на 10 септември 2019 година ще бъде маркирана 140-ата годишнина от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли ще открият в 18.00 часа в изложбено пространство „ Атанас Буров “ изложбата „ 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция “, която показва обстоятелства за тези значими за България събития. Цвета Караянчева ще връчи на ръководителя на Европейския парламент първокласни копия на Търновската конституция и на Сребърната конституция, подаяние от Народното събрание за библиотеката на Екологичен потенциал.

Солисти на Пловдивската опера ще поздравят със свои осъществявания гостите на откриването. През 2019 година Пловдив е европейска столица на културата

Преди церемонията ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и водената от нея парламентарна делегация ще беседва с ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли. В състава на делегацията са заместник-председателят на Народното събрание доктор Нигяр Джафер и народните представители Галя Желязкова, Крум Зарков, Емил Димитров и Полина Христова, оповестяват от пресцентъра на Народното събрание.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР