На официална церемония ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров

...
На официална церемония ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров
Коментари Харесай

Китайският посланик присъства на официалното откриване на реновирания блок 55 Г на студентските общежития на УНСС

На публична гала ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров откри напълно реновираният блок 55Г на студентските общежития на УНСС.

Блок 55Г е първият от трите блока на УНСС, който беше напълно ремонтиран със средства отпуснати с Постановление № 219 на Министерски съвет от 17.08.2020 година, което включва замяна на всички съоръжения – ВиК, електро и топлоснабдяване, асансьорни уредби, абонатни станции, замяна на всички подови настилки и порти, ремонт на покрива, замяна на дограма и слагане на топлоизолация. Подменени са всички мебели, стенните и таванни покрития във всички пространства, т.е. всичко, което може да бъде реконструирано и осъвременено е изпълнено.

Специален посетител на събитието беше посланикът на Китайската национална република Н. Пр. Дун Сяодзюн. УНСС има дуалната бакалавърска стратегия с Университета за задгранични науки в Тиендзин (TFSU), Китай. През новата образователна година, част от китайските студенти по програмата ще бъдат настанени в реновираното общежитие.

„ Искам да благодаря на всички, които направиха допустимо това събитие да се случи, на Студентски съвет, дирекция „ Управление на собствеността “ и дирекция „ Обществени поръчки “, на Министерството на образованието и науката “, сподели проф. доктор Димитър Димитров и акцентира „ до момента в който се правеше ремонта имаше много усложнения – пандемия от COVID-19, проблеми с финансирането, няколко пъти избори, само че с помощта на общите ни старания, успяхме да се оправим с всички провокации. Всичко това го вършим в името на нашите студенти, с цел да могат да живеят в по-добри битови условия, те го заслужават, по тази причина през днешния ден за мен е голямо наслаждение да открия напълно реновирания блок 55Г на студентските общежития на УНСС “.

„ Много ми е прелестно да участвам на днешната гала. Преди всичко това отразява положителното съдействие сред Китай и България в региона на образованието. Между УНСС и Университета за задгранични науки в Тиендзин (TFSU) има доста добра дуална бакалавърска стратегия. Това значи, че завършването на ремонта на тази постройка има връзка с китайската страна и се надявам, че в бъдеще ще забележим китайски студенти, които да живеят тук “, съобщи Н. Пр. Дун Сяодзюн и означи, че в Китай има сентенция, че положителното настаняване, притегля повече гении. Мисля, че тази хубава постройка ще даде по-качествен живот и сигурно ще притегля повече студенти да учат в УНСС. Накрая желая да пожелая повече положителни резултати на съдействието сред Китай и България в разнообразни области, в това число в региона на образованието и поздравявам всички български студенти да дойдат в Китай “.

Средствата за ремонта на блока са отпуснати от Министерският съвет с дейното подпомагане на НПСС по стратегия за поправки на студентските общежития. Това е целево финансиране от над 10 млн. лв. за главен ремонт на блокове 55В, 55Г и 61А.

,

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР