На официална церемония на 25 март в Зала 1 на

...
На официална церемония на 25 март в Зала 1 на
Коментари Харесай

На официална церемония връчиха наградите на "София филм фест"

На публична гала на 25 март в Зала 1 на НДК връчиха оценките от 27-ото издание на " София филм фест ". Джералдин Чаплин получи " Наградата на София " на Столичната община . Тя се връчва за повсеместен принос в международното киноизкуство. Сред носителите на оценката са още Тери Гилиъм, Бела Тар и Клаудия Кардинале. Дъщерята на Чарли Чаплин и Уна О`Нийл беше специфичен посетител на " София филм фест ", където персонално показа кино лентата " Лука " с нейно присъединяване.

 Джералдин Чаплин и Фолкер Шльондорф са измежду гостите на Джералдин Чаплин и Фолкер Шльондорф са измежду гостите на " София филм фест " Голямата премия на София: град на киното и победител интернационалния конкурс е " Червените обувки " на Карлос Айхелман Кайзер. Дова е дебютният пълнометражен филм на режисьора и е копродукцията на Мексико и Италия. Той завоюва също по този начин премията FIPRESCI и тази на младежкото жури. Филмът споделя за конфликта на един фермер с огромния град.

Василис Кацупис завоюва наградата за най-хубав режисьор за кино лентата " В капан ", който показва историята на един професионален апаш.  ▫️ " Аполония, Аполония " на датската режисьорка Леа Глоб е огромният победител в документалния конкурс на " София филм фест ". Продукцията споделя за жена на име Аполония, която в продължение на 13 години се пробва да откри своето място в света на изкуството.  ▫️
Балканският конкурс завоюва Емин Алпер с " Изпепеляващи дни ". Филмът е копродукция сред Турция, Франция, Германия, Нидерландия, Гърция и Хърватия. В неговия фокус е млад прокурор, назначен в дребен град, обиден от водна рецесия и политически кавги.

 Пет кино лентата на Пет кино лентата на " София филм фест ", които заслужават внимание

Няколко български продукции също завоюваха оценки. Наградата на публиката отиде при Орлин Милчев за " Изкуството да падаш ". Филмът споделя за 17-годишната Бори, която се пробва да се измъкне от клопката на издевателството.

Най-добър български игрален филм е " Добрият водач " на Тонислав Христов. Главен воин в него е един таксиметров водач, който се пробва да спести пари, с цел да се върне при фамилията си..

" Следа " на Аспарух Петров е победител в категорията за на-добър късометражен български филм . Продукцията наблюдава историята на млад публицист, чийто свят се разпада, откакто схваща за бременността на жена си.

Конкурсната стратегия на " София филм фест " завърши, само че прожекциите не престават. Програмата на фестивала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР