На официална церемония Германия отвори нова глава в политическата си

...
На официална церемония Германия отвори нова глава в политическата си
Коментари Харесай

Новият канцлер на Германия Олаф Шолц встъпи в длъжност

На публична гала Германия отвори нова глава в политическата си история и властта пое Олаф Шолц. Той ще управлява държавно управление на тройна коалиция сред социалемократите, зелените и либералите. Шолц е прочут с равния си звук на говорене и с неналичието на страсти.

Днес обаче на въпроса дали приема избора на Бундестага гласът му бе мощен и безапелационен. Днес излиза и първата биография на новия канцлер. Зад нея е журналистът Ларс Хайдер, който ни среща освен с политика Шолц, само че и със брачна половинка и индивида оттатък политиката.
Снимка: EPA
Кой е Олаф Шолц?

Хамбург, това е градът, в който Олаф Шолц идва като малко момче. Градът, на който години по-късно става кмет и се трансформира в трамплин за него към огромната политика. Но и градът оставил най-голямо леке в кариерата му – по време на срещата на Г-20 в Хамбург има тежки безредици, митинги, достигащи до нападателна вандалщина, които се трансформират в нарицателни.

„ Беше цяло знамение, че Олаф Шолц претърпя този удар. Познавам доста политици, които поради доста по-маловажни събития са подавали своите оставки “, сподели Ларс Хайдер, основен редактор на " Хамбург Абендблат ".

Шолц освен не подава оставка, само че неговата политическа кариера продължава.

Снимка: EPA
Следващата стъпка е финансов министър, а ръководството му бе белязано с немалки кавги, като да вземем за пример Wirecard, най-обещаващата финтех компания в страната, която банкрутира единствено за броени седмици през 2020 година.

В началото на тази годината никой не вярваше, че Шолц ще бъде новият канцлер на Германия, с изключение на един човек - самият той.

„ Откакто познавам Олаф Шолц имам вяра, че той е имал убеждението, че един ден ще бъде канцлер “, съобщи Ларс Хайдер.

До новия канцлер са се докоснали малко на брой. Той е фамилен, само че няма деца. Според биографа му Хайдер, неговите занимания се свеждат до готвене и голяма пристрастеност към четенето. Животът му е напълно зависещ на политиката и любовта му към брачната половинка му.

„ Освен социалдемократическата партия, в неговия живот има още една доста значима персона, неговата брачна половинка Брита Ернст. Виждал съм ги неведнъж дружно. Има малко двойки, които да са толкоз влюбени и щастливи дружно. Знаейки за връзките с жена му, е разбираемо за какво за него равнопоставеността сред половете в тази страна е толкоз значима “, добави Ларс Хайдер.
Снимка: EPA
Според журналиста външната политика на Шолц ще бъде дежа вю, познато от ерата " Меркел ". Но против себе си светът ще има водач, взимащ доста по-бързи решения и подготвен за бързи дейности.

Първото посещаване в чужбина на новия канцлер е планувано за петък. То ще бъде в Париж, градът, който за първо посещаване зад граница преди години избра и Меркел.
Снимка: EPA
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР