На официална церемония днес в Национална футболна база Бояна“ бе

...
На официална церемония днес в Национална футболна база Бояна“ бе
Коментари Харесай

Завърши спортно-терапевтичният лагер 10:0 за хората срещу зависимостите

На публична гала през днешния ден в Национална футболна база „ Бояна “ бе закрит тридневният спортно-терапевтичен лагер „ 10:0 за хората против зависимостите “ под патронажа на Българския футболен съюз.

Събитието, което се провежда в поддръжка на хора, преминаващи през разнообразни лечебни стратегии, с цел да се освободят от зависимостта си от алкохол, опиати, хазарт и други, се организира обичайно от 2015 година в партньорство с футболната централа и стимулира стотици хора в потребност да трансформират живота си.

Днешното събитие бе почетено от именития халф от златното потомство и някогашен селекционер на България Красимир Балъков, както и от сегашния полузащитник на националния тим Ивайло Чочев. Двамата наградиха призьорите от конкуренцията и поздравиха всички участници в самодейността с пожелания да намерят кураж и сили, с цел да преодолеят сложните тествания.

Тази година спортно-терапевтичният лагер събра 51 участници от Варна, Габрово, София, както и посетители от Солун (Гърция), които през последните 3 дни взеха присъединяване в спортни тренировки, семинар, тренинг за обществени умения, футболен шампионат на дребни порти, полемика на тематика „ Хората на първо място “. По време на полемиката бяха разисквани проблемите и потребностите на лицата със взаимозависимост и вероятните способи за тяхното решение.

Проектът употребява пристрастеността на българите към футбола, с цел да въодушеви младежите да изберат здравословния метод на живот. Организатори на лагера са Сдружение „ Реванш “ и Фондация „ Общност в помощ на замисимите “, а Българският футболен съюз за поредна година отвори вратите на НФБ „ Бояна “ за провеждането на всички мероприятия от самодейността.

„ Не всички хора са подвластни, само че всички подвластни са хора “ е слоганът, сплотяващ напъните на съпричастните към събитието.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР