На официална церемония днес в Деня на Казанлък на площад

...
На официална церемония днес в Деня на Казанлък на площад
Коментари Харесай

В Деня на Казанлък Галина Стоянова отличи видни казанлъчани за голям принос към града през 2020 г.

На публична гала през днешния ден в Деня на Казанлък на площад „ Севтополис “ Кметът Галина Стоянова отличи ярки персони в разнообразни сфери, с извънреден принос към града през миналата сложна 2020 година. „ Празникът на Казанлък е постоянно обичан от всички българи, само че е издирван по целия свят поради специфичния заряд и хубост, с които ни зарежда. “, означи в приветствието си Кметът Галина Стоянова. „ 2020 година беше година на доста болежка и изгубени човешки животи, само че тъкмо в тази година, белязана от заболяването, доста казанлъчани демонстрираха мощния си дух, с милосърдието в поддръжка на възрастните и самотни хора, с доброволчеството, със саможертвата на лекарите, медицинските сестри, с персоналния образец на учителите, на всички тях през днешния ден би трябвало да благодарим. Поклон и овации! “, съобщи Галина Стоняова. „ Нека покажем с единението си през днешния ден, че единствено по този начин можем да сломим болката, че духът на Казанлък е белязан с положително и с благословение!, прикани тя. „ 118-те Празници на розата ще носят още по-силно посланието на хубост, състрадание, съпричастност, великодушие, на духа на казанлъчани! “, сподели Кметът на Казанлък и пожела на всички здраве и доста сили, да посрещнат гостите на празника с наслада и обич.  

 Утре стартира спомагателен банкет за детските ясли в Казанлък Утре стартира спомагателен банкет за детските ясли в Казанлък
Община Казанлък афишира спомагателен банкет през месец юни, отвън одобрения график на дейностите заради незаети места в дневните детски...
За справяне с коронавирус рецесията и избавяне на човешки животи, за проявените състрадание, великодушие, съпричастност, оценки бяха връчени на 10 здравни служащи и доброволци в казанлъшкото коронавирус поделение към МБАЛ „ Д-р Христо Стамболски “. Управителят доктор Кети Маналова благодари на Кмета и Общински съвет – Казанлък за съдействието: „ Благодарим за моралната, финансовата поддръжка, за съпричастността през цялата минала година! “. Тя благодари на целия екип на болничното заведение, които непрекъснато самоуверено се бориха с вируса и пожела към този момент единствено родилното поделение в града да е цялостно.  
Трима преподаватели бяха наградени с грамоти за заслуги в областта на образованието поради високи достижения през образователната 2020 / 2021 година.
Пет казанлъшки възпитаници на друга възраст получиха грамоти за високи достижения в национални и интернационалните изяви през миналата година. 
На известния казанлъшки фотограф-художник Бедрос Азинян Кметът на Казанлък връчи грамота за извънреден принос в областта на културата, за запазване на паметта на Казанлък, преразказана от поредност фотографски планове за града и Долината, получили интернационално самопризнание. „ Книгата „ Моят Казанлък “ е сбъднатата фантазия на моя татко Артин Азинян, която съумях да осъществявам тъкмо в тази тежка година. “, показа Бедрос Азинян. 
 От на следващия ден започва електронният банкет за първи клас в Казанлък От на следващия ден започва електронният банкет за първи клас в Казанлък
На 28 май 2021 година започва електронният банкет на деца в подготвителни групи и първи клас в общинските учебни заведения на територията на град Ка...
Поздрав към жителите и гостите на Казанлък насочиха подгласничките на Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова - Тиара Братованова и Ивона Габарова. Те показаха гордостта си от съхранените традици в родния град и пожелаха той да става все по-хубав с положителни каузи. 
Пред формалните посетители: посланикът на Алжир у нас Нейно Превъзходителство Латифа Беназза, представители на Областна администрация Стара Загора, 61 Стрямска механизирана бригада, Общински съвет – Казанлък, кметове по обитаеми места поетична комбинация извършиха учениците от Профилирана професионална математическа гимназия „ Никола Обрешков “ със стихове на своя съгражданин Петър Цанков от книгата, която Община Казанлък издаде предходната година „ Роден в града на розите “ поздравиха за празника.
За първи път пред аудитория прозвуча авторската ария за Града на розите на известния казанлъчанин Иван Дундаков, аранжимент – Пламен Василев и музикална обработка – Стефка Денева. Песента извърши Борис Керанов дружно със солистите на студиа „ Искрици “ към Народно читалище „ Искра – 1860 “ Валя Демирева и Рая Йовчева. 
Денят на Казанлък стартира с издигане знамената на площад „ Севтополис ” и отслужване на водосвет за здраве и благополучие на жителите на Община Казанлък за празника от архиерейския наместник Петко Мотев и казанлъшки свещеници. Те предадоха поздравленията на Дядо Киприан: „ Много здраве, благополучие и радостно превозване на празниците! “. 
 Община Казанлък с нов уебсайт за туризма Община Казанлък с нов уебсайт за туризма
От през днешния ден стартира работа нов уебсайт на Община Казанлък за туризъм visitkazanlak.bg. В новата интернет страница е събрана цялостната информация...
Празничната стратегия продължава с подготвяне на рекордно количество сметанов сладолед с прясно приготвено розово сладко от известния водещ-кулинар Ути Бъчваров след 17,00 часа на площад „ Севтополис “. Над 100 кг от сладкото прелъщение ще подари Община Казанлък на съграждани и посетители за празника. От 20,30 часа на същото място ще се състои спектакълът по коронясване на Царица Роза 2021, а незабавно по-късно стартира празничният концерт на Георги Христов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР