На официална церемония днес Илия Лингорски встъпи в длъжност като

...
На официална церемония днес Илия Лингорски встъпи в длъжност като
Коментари Харесай

Официално: Илия Лингорски влезе в управата на БНБ

На публична гала през днешния ден Илия Лингорски встъпи в служба като член на Управителния съвет на Българската национална банка. Той влиза в управата на институцията от квотата на президента. Лингорски ще смени на поста Елица Николова, чийто мандат изтече.

Церемонията, на която участва президентът Румен Радев, стартира с одобрение от шефа на Българска народна банка Димитър Радев. Той съобщи, че познава добре опита и качествата на Лингорски. Димитър Радев увери новия член на УС на Българска народна банка, че ще получи цялостна поддръжка от сътрудниците си, като му пожела сполучлив мандат.

След като Лингорски постави клетва и подписа клетвения лист, прозвуча химнът на България. Слово произнесе и президентът. Радев съобщи, че за него е наслаждение да показа номинацията на Лингорски. Държавният глава напомни, че в закона написа, че постът би трябвало да се заема от хора с високи морални качества и с потвърден професионализъм в региона на стопанската система, финансите и банковата активност. Държавният глава уточни, че Българска народна банка е най-авторитетната институция у нас.

Илия Лингорски увери, че ще работи за одобряването на репутацията на Българска народна банка. По думите му той приема работата като дълг. Лингорски благодари на своя предходник Елица Николова и означи, че тя е вдигнала доста високо летвата, което го задължава да даде най-хубавото от себе си на поста.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР