На официална протоколна среща, областния управител на област Пловдив -

...
На официална протоколна среща, областния управител на област Пловдив -
Коментари Харесай

За пръв път двама посланици на среща с областния управител на Пловдив

На публична протоколна среща, регионалния шеф на област Пловдив - доктор инж. Илия Зюмбилев посрещна Н. Пр. господин Мигел Алонсо Берио – Извънреден и пълномощен дипломат на Кралство Испания в Република България и господин Алехандро Поланко Мата – Извънреден и пълномощен дипломат на Кралство Испания в Република България в интервала 2019 – 2024.
Прочетете още
На срещата бяха разисквани икономическите и културните връзки сред двете страни и вероятностите за по-нататъшно положително съдействие.

Д-р инж. Илия Зюмбилев – Областен шеф на област Пловдив, приветства Н. Пр. господин Мигел Алонсо Берио за новоназначението и визитата му, срещна в резюме госта си с най-важната информация за региона, изразявайки радушното си отношение към Испания и испанския народ, като акцентира дългогодишните положителни връзки сред двете страни. Областният шеф на област Пловдив се обърна и към господин Алехандро Поланко Мата, като го поздрави за дейната му работа с скъп принос по време на своята дипломатическа задача в България и за удостояването му с почетната купа,,Доктор хонорис идея ” на Университета по хранителни технологии – Пловдив по-рано денем. На вълнуваща гала под звуците на студентския химн Gaudemaus Igitur, дипломатът получи от ректора на УХТ, проф. Галин Иванов, атрибутите на почетното звание: огърлие и папирус-грамота. 

От своя страна господин Алехандро Поланко Мата благодари за поканата и за положителното съдействие, като акцентира, че за миналите пет години в България е срещнал доста провокации и работата дружно с българските сътрудници се е оказала доста ползотворна, като с изключение на непрекъснатата си подготвеност за поддръжка акцентира и надградените двустранни другарски връзки. По време на мандата си е посещавал неведнъж Пловдив за разнообразни мероприятия в университетите, езиковите учебни заведения и други институции, като означи и наличието на испански бойци в Пловдив по отношение на осъществяване на служебните им задължения. В продължение посочи, че Пловдив е привлекателно място с икономическо бъдеще, културно завещание и развиване, което той дефинира за извънреден град.  

Н. Пр. господин Мигел Алонсо Берио от своя страна благодари на Областния шеф на област Пловдив - доктор инж. Илия Зюмбилев, за поканата, за опцията да се възползва от опита на предшественика си и за удоволствието от посрещането му от Областна администрация - Пловдив. 

Посланикът  обърна внимание, че в този момент Испания и България доста са напреднали и са се сближили още повече с изключение на с разпознатите общи ползи в икономическите връзки, а и с приноса на българите в Испания – значима тъкан в обществото на цялата страна. Подчерта се отвореността към всевъзможен вид съдействие с сполучлив небосвод и се пое уговорката за визуализация на двустранните връзки по наличен метод посредством културни начинания.

Областният шеф на област Пловдив и Извънредният и пълномощен дипломат на Кралство Испания в Република България означиха, че подпомагането на двустранното съдействие във всички сфери на публичния живот е обща идея. 

В края на срещата се размениха протоколни дарове. Областният шеф на област Пловдив - доктор инж. Илия Зюмбилев, получи двуезични книги за Испания и връзките ù с България, а Н. Пр. господин Мигел Алонсо Берио - Извънреден и пълномощен дипломат на Кралство Испания в Република България, и господин Алехандро Поланко Мата – почетни плакети на Областния шеф на област Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР