На обяд ще е тежко днес, особено за тези, които

...
На обяд ще е тежко днес, особено за тези, които
Коментари Харесай

Страшна жега през юли, идва един от най-горещите дни в истор...

На обяд ще е тежко през днешния ден, изключително за тези, които понасят тежко жегите. Все отново сме в интервал, в който е обикновено да има горещини. Това съобщи в ефира на Нова телевизия климатологът Симеон Матев.

" На 5-и юли ще е един от най-топлите дни в историята на нашата страна. През 2000 година на този ден отчетохме сред 40 и 45 градуса. Ще забележим в този момент до какъв брой ще стигне живакът ", добави той.

Матев означи, че и в Канада са измъчвани от рекордни горещини, а живакът е скочил във вторник до 49 градуса.

" Всички върхове са както плод както на причинност, по този начин и на случайност. Има неща, които би трябвало да се напаснат ", сподели той.

По думите му от на следващия ден може да чакаме захлаждане.

" От Северозапад напират по-студени въздушни маси, които ще балансират въздушното поле. На 2-3 ще имаме и валежи. На места дъждът ще е изобилен и над нормата. На места ще има и градушки и това са процеси, от които не можем да избягаме. Тези градушки през вчерашния ден паднаха в Швейцария и Германия ", добави той.

Юли като цяло ще е по-топъл от нормалното. Положителната особеност ще е по-голяма в Западна България. Валежите ще са близки до нормите. Тази година има съображение да считаме въпреки всичко, че те ще са с 20-на % повече от предходната година ", сподели Матев.

По думите му би трябвало да благодарим на световното стопляне за това, че температурата на морската вода се покачва.

Той даде обещание през втората половина на месец юли по-стабилно време, съвсем без валежи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР