На общо 120 обществени места във всички общини от Варненска

...
На общо 120 обществени места във всички общини от Варненска
Коментари Харесай

120 обществени места в района на Варна предлагат безплатен интернет

На общо 120 публични места във всички общини от Варненска област е прекарана безжична връзка с високоскоростен WiFi след трите отворени предложения за кандидатстване по европейската самодейност WIFI4EU, оповестяват от Областния информативен център във Варна.

Местните администрации са показали определените точки на своите публични уеб сайтове. Варненските общини Аврен, Аксаково, Белослав, Бяла, Варна, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Долни чифлик, Дългопол, Провадия и Суворово завоюваха ваучери на обща стойност 180 000 евро, по 15 000 евро за всяка община, които покриват разноските за ново съоръжение или надграждане на към този момент съществуващото с по-съвременно и инсталиране на Wi-Fi на основни точки.
свързани новини3520на 22.05.2021
Безплатната и висококачествена Wi-Fi връзка би трябвало да бъде поддържана най-малко 3 години. За трите години на битие на самодейността допълнително от 7 500 общини и административни единици в Европейски Съюз е обезпечен свободен достъп до интернет на публични места. Заради провокациите и рестриктивните мерки, наложени от пандемията от Коронавирус 19, безплатният WI-Fi в обществени зони е основен за улеснение на връзката в персонален и професионален проект.

Предвид това и с оглед целта на Европейска комисия за цифрова промяна до 2030 година, бъдещото развиване на самодейността е в основата на въпрос, постъпил към Европейската комисия от докладчик на Европейския парламент. Питането е обвързвано с сполучливото ѝ използване и с капацитета тя да бъде доразвита и надградена. Поставя се въпросът дали комисията обмисля втора фаза на WIFI4EU, както и би ли могла тя да се съчетае с създаването на европейска цифрова еднаквост.

Европейската самодейност WIFI4EU е първата по рода си за безвъзмезден безжичен достъп до интернет, ориентирана непосредствено към общините, допълват от ОИЦ - Варна. Тя предизвиква свободното влизане в мрежата в публични пространства, в това число паркове, площади, публични здания, библиотеки, здравни центрове и музеи. Целта е освен съгласуваност на обособените хора, само че и културен и исторически продан на информация.

Бюджетът на самодейността WiFi4EU за трите години на нейното битие, сред 2018 и 2020 година, бе 120 милиона евро.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР