На Общински съвет - Поморие решиха да бъде отменено дарението

...
На Общински съвет - Поморие решиха да бъде отменено дарението
Коментари Харесай

В Поморие отмениха акта за дарението на Военния санаториум

На Общински съвет - Поморие взеха решение да бъде анулирано дарението от 1932 година, с което Градският общински съвет на Анхиало дава имота на страната, с цел да се построи " Почивна станция на инвалидите ". Решението било взето със 17 гласа от 19 присъстващи, оповестяват от Община Поморие.

 Министерство на защитата на война с Поморие за Военния санаториум
Министерство на защитата на война с Поморие за Военния санаториум

Източници считат, че кметът има користни цели

Според Общината с решението на Министерски съвет волята на донора била нарушена, когато в края на 2016 година Министерски съвет разгласи станцията БДПЛР " Свети Георги " за парцел с " отпаднала нужда ", а скоро по-късно поморийският парцел мина като непарична вноска в капитала на велинградското комерсиално сдружение " МБПЛР - Вита " ЕООД с бонус от 1 млн. лева, отпуснати за ремонт.

 Спорове за собствеността и отговорността за санаториума в Поморие
Спорове за собствеността и отговорността за санаториума в Поморие

Общината оспорва подаяние от 1932 г, от клиниката чакат лиценз от Министерство на здравеопазването

С превръщането на лечебницата от обществена държавна в частна държавна благосъстоятелност волята на анхиалци била погазена.

" Непаричната вноска на санаториума е 7 918 000 лева, представляващи цената на недвижимия парцел, още 953 100 лева движими движимости плюс 1 000 000 лева, отпуснати на " Вита " от Министерството за ремонт. За параленост цената на имуществото на цялата велинградска болница е 819 000 лева И това, в случай че не е насмешка с поморийци?! ", акцентира кметът Иван Алексиев.

Според кмета Алексиев, калолечебницата съзнателно е доведена до провал.

" На вас ви е ясно, само че би трябвало и на другите хора да им стане ясно, че всички изказвания за това по какъв начин кметът пречи, а Общината цели да присвои парцела, с цел да построи хотел или да злоупотреби по какъвто и да е метод, са безспорни спекулации. Единственото, което Общината цели, е да избави санаториума от протегнатите ръце сега, с цел да не размахват външни хора пръст " - обърна се към общинските съветници, кметът.

 Кметът на Поморие си желае Военния санаториум
Кметът на Поморие си желае Военния санаториум

Като мине под сдружението " Вита " нямало да работи с Национален осигурителен институт

След като Общински съвет анулира дарението, следва искът да бъде импортиран в съда. В случай че искът бъде задоволен, Поморие ще предприеме ограничения, с цел да подари парцела още веднъж на страната, безапелационни са от общината.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР