На общ брифинг с Борисов и Заев канцлерът Ангела Меркел

...
На общ брифинг с Борисов и Заев канцлерът Ангела Меркел
Коментари Харесай

Меркел към Борисов и Заев: Помирете се

На общ брифинг с Борисов и Заев канцлерът Ангела Меркел прикани за съгласие в района. Меркел не разяснява всъщност връзките сред Скопие и София, само че сподели, че Берлинският развой спомага за помиряването сред страните, превъзмогването на историческото напрежение и наследството на предишното.
" Всичко най-хубаво и да се разбирате между тях – не забравяйте това, доста е значимо ", сподели Меркел във видеоконферентна връзка.

" Берлинският развой е обвързван с превъзмогване на разликите и на наследството от предишното. Надявам се, че този развой ще продължи “, добави тя.

Засега България обаче отхвърля да утвърди преговорната рамка на Република Северна Македония, която ще се преглежда на съвещанието на Съвета " Общи въпроси " на 17 ноември, защото българските условия към Скопие не са отразени в нея. Скопие пък напрактика блокира договарянията с България и отхвърля да се съобрази с българските запаси.

Македонският министър председател сподели в София, че има " освежен подтик и явна политическа поддръжка за процеса на разширение и за провеждането на договарянията за присъединение ".

Външната министърка Екатерина Захариева от своя страна прикани Северна Македония да не се осланя на това, че Германия ще окаже напън на България да отстъпи и да даде зелена светлина за договарянията на Скопие с Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР