На обновената ул. Цар Иван Шишман, при кръстовището с ул.

...
На обновената ул. Цар Иван Шишман, при кръстовището с ул.
Коментари Харесай

Постижение: Седем вида плочки на 1 кв.м по обновената ул. "Цар Шишман"

На обновената ул. " Цар Иван Шишман ", при кръстовището с ул. " Гурко " на 1 кв.м тротоар са подредени седем типа плочки, плюс капаци на шахта и бордюр. Нивата на тротоарите на двете улици е с разлика към 20 см и тя е " преодоляна " с някаква замазка.

Постижението е на фирмата-изпълнител " Парсек груп " ЕООД, която завоюва поръчката на Столичната община за 5.4 млн.лева. Договорът за ремонта е за 220 дни, считано от 1 август 2022 година, което значи до 20 март, който мина, само че работата продължава. Според зам.-кмета по строителството Ангел Джоргов цялата улица ще е подготвена до края на април. Сега вярата е тротоарният " пачуърк " да е единствено краткотраен и " Парсек " да уеднакви настилката преди да завърши обекта.

" Този сектор от улицата към този момент е подготвен ", обясниха служащи. За тротоара на разнообразни равнища и с разнообразни плочки при ул. " Гурко " дадоха отговор - " там други работиха ". Преди три дни зам.-кметът Джоргов беше на обекта, само че промяна на тротоарите не последва.

 Тротоарът на другия ъгъл на същото кръстовище.
© Юлия Лазарова

Тротоарът на другия ъгъл на същото кръстовище.

За настилките на пешеходните пространства в София бе признат обединен стандарт, който е част от Наредбата за градската среда на Столична община. Тя бе създадена от основния проектант Здравко Здравков и призната от Столичния общински съвет. В чл.22 е посочено, че кметът на общината реализира контрола за спазването на наредбата, в тази ситуация на стандарта за тротоарните настилки.

 Разликата в равнищата на тротоарите на двете улици е към 20 см.
© Юлия Лазарова

Разликата в равнищата на тротоарите на двете улици е към 20 см.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР