На няколко места в Пловдив млади хора раздаваха безплатно книги

...
На няколко места в Пловдив млади хора раздаваха безплатно книги
Коментари Харесай

Навръх 24 май студентите на ВМРО подариха книги

На няколко места в Пловдив младежи раздаваха гратис книги на български създатели  в чест на празника на славянската книжовност. Инициативата е на студентската организация на Вътрешна македонска революционна организация и цели опазване и разпространение на българската книжовност и просвета. Сред раздаваните произведения беше и биографията на революционера Гоце Делчев.

„ Целта на акцията ни  е от ден на ден хора да извърнат внимание на българската книга, на българската писменост, тази – която светите братя Кирил и Методий подариха на човечеството.
С този жест ние желаеме да кажем –  „ Вземи безвъзмездна българска книга! Гордей се с българския език и просвета! “-обясниха от студентското Вътрешна македонска революционна организация.

Оттам  допълват, че тъкмо в днешните динамични времена имаме потребност от отстояване и опазване на идентичността си, а какво по идентично от нашата книжовност.

„ Българската книжовност е минала през хиляди години и много промени, само че все пак предците ни са съумели да я запазят, че даже са съумели да дадат живот и на обособена езикова група и доста други нации, в това число и съветския факт с който ние единствено можем да бъдем горди. Звънливият и богат български език е оръжието, с което родните писатели съумяват даже и в мрачните и сложни години на терор да запазят родолюбието и идеала за независимост, да увековечат отрудения българин, пристрастеностите и неволите на хората. “ – обосновават самодейността си младите воеводи.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР