На някои въпроси в кратката на характеристика на ваксините няма

...
На някои въпроси в кратката на характеристика на ваксините няма
Коментари Харесай

Още един личен лекар поиска допълнителна информация за ваксините срещу коронавирус

На някои въпроси в късата на характерност на имунизациите няма отговор. Трябва да се отговори по какъв начин да се действа при разнообразни типове болести. Това съобщи зам.-председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Николай Брънзалов.
Според Брънзалов, триумф в битката с пандемията ще има единствено в случай че от ден на ден лекари се включват в процеса на имунизация. Той прикани всички пациенти да бъдат точни и акуратни т.е. при имунизацията да се съблюдават плануваните часове за всеки пациент.
 Експерт: В България сме в дълг към пациентите за това, което би трябвало да ги осведомяваме за правата им Експерт: В България сме в дълг към пациентите за това, което би трябвало да ги осведомяваме за правата им
" Категорично като доктор с извънредно дълга процедура, считам, че в България сме в дълг към пациентите за това, което би трябвало да ги инфо...
В България има и от трите типа ваксина, само че най-удобна като логистика е оксфордската (на AstraZeneca), сподели още Брънзалов пред Българска национална телевизия. Но той призна, че реимунизацията при нея ще е по-проблематично – тъй като срокът за втората доза е сред 4 и 12 седмици.
Не може персонален доктор да откаже имунизация против ковид. И етично, и нормативно е уредено, безапелационен беше персоналният доктор.
Подписването на осведомено единодушие значи, че пациентът е осведомен. Оттам-нататък, в случай че има някакъв непряк резултат отвън описаните от производителя, пациентът може да подаде сигнал. Но за мен е по-скоро по-опасно, че осведоменото единодушие в България е лист хартия и виновността се хвърля върху пациента. Това съобщи доктор Станимир Хасържиев, ръководител на Националната пациентска организация. Той беше безапелационен – на пациента следва да се изясни на понятен език!
Има известни опасения по отношение на хроничноболните – тъй като те се тормозят повече. Но няма нищо при тези ваксини, което да е по-специфично като здравно държание, счита Хасърджиев. " С право хората желаят да знаят ", сподели той.
 Кунчев за заведенията за хранене: Ще го мислим. И препоръки за алергичните реакции при имунизациите против ковид Кунчев за заведенията за хранене: Ще го мислим. И препоръки за алергичните реакции при имунизациите против ковид
Отварят се, това няма да се разяснява – в този момент няма ли да го коментирате? Ами какво да разясня – министър председателят може да постанова...
Хасърджиев счита, че се виждат " всички тежки пропуски на системата ни ", визирайки опазването на здравето. Липсва редът - на известяван, на записване, съобщи лекарят. Той е и на мнение, че методът да се имунизират колкото се може повече хора с първа доза е верният, а не да се пази втора доза. Около 1% са имунизираните в България - " нямам доверие в скоро време да имаме такива количества ваксина, че да се къпем в тях. Няма по-вредно нещо от гибелта и тежките затруднения, които коронавирусът провокира ", съобщи доктор Хасърджиев. Той не има вяра и, че ще се вкарат имунизационни паспорти.
Същевременно Националната телевизия сподели и персонален доктор от Пловдив, който твърди, че към този момент желанията на пациентите са към РНК имунизациите – тази на AstraZeneca не е търсена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР