На някои се даваше по 2, 5, 10 (хиляди, б.р.)

...
На някои се даваше по 2, 5, 10 (хиляди, б.р.)
Коментари Харесай

Мафиотското свърталище „Осемте джуджета“: следователи, прокурори, съдии – „на хранилка“ при Петьо Еврото


„ На някои се даваше по 2, 5, 10 (хиляди, б.р.) Имаше и по 20 хиляди лв.. И следователи, и прокурори, и съдии. Имаше и служители на реда, които вземаха пари. Някой има заболели родственици, различен има деца или желае да израсне в кариерата. Не всички са чисто корумпирани и отпадъци. Имаше читави хора, които идваха със своите си аргументи. “

Това са единствено част от думите на Любена Павлова – някогашната жена на изчезналия и разгласен за търсене някогашен началник на столичното разследване Петьо Петров-Еврото, казани във втората част на изявлението пред самостоятелния от страната.

Във втора серия Любена Павлова разказва каква е функционалността на „ Осемте джуджета “ – към този момент несъществуващия ресторант, който е употребен от Пепи Еврото и негови хора като офис за секрети срещи и логистични дейности в схемата за корумпиране на така и така прогнилата правосъдна система. Говори и за връзките на Петров-Еврото с някогашния следовател, народен представител и глобен по закона „ Магнитски “ Делян Пеевски. Не пропуща да повтори и казаното в първа серия – че шефът на националното разследване Борислав Сарафов е бил чест посетител на трапеза в ресторанта.

Бившата брачна половинка на Еврото обаче сама си споделя, че няма да разкрие всичко за схемата. През цялото време се показва за инцидентен очевидец, а не участник в протичащото се. „ Не всичко прикрито би трябвало да става очевидно. Поне не в този момент. За всяко нещо си има време “, изяснява тя пред проверяващите публицисти от Антикорупционния фонд. Но признава, че истории като тази с бруталното изнудване на притежателя на асансьорния цех „ Изамет “ Илия Златанов, са „ повече от една “.

Според нея в „ Осемте джуджета “ са идвали не един и двама членове и на някогашния, и на настоящия Висш правосъден съвет (ВСС). Казва безусловно следното: „ Идвали са, да. И настоящи, и предходни. Някои евентуално И с цел да вечерят… Вижте, аз не съм доста добре с лицата, не помня физиономии. Който е идвал не с цел да вечеря инцидентно, го помня “, споделя Любена Павлова. И изрично удостоверява, че всички са били съответно снимани и записвани.

От недотам съответните й отговори излиза наяве, че прокурори, съдии и следователи са били в случай че не „ на заплата “, то най-малко „ на хранилка “ при Петьо Еврото. Обаче не дава отговор на въпроса дали в „ Осемте джуджета “ са идвали и висши фрагменти от Министерство на вътрешните работи – не намирала „ причина и смисъл да ги разяснява “.

Според Любена Павлова прокурор Емилия Русинова също е част от мрежата на Еврото – част от „ постоянните контрагенти “. Самия ресторант тя дефинира като „ пазарище на бъдеще “ – здравно, кариерно, финансово.

Отделно се решаваха проблемите на хората. Други се създаваха. Всеки си има цена. Обикновено е ниска, просто тъй като хората толкоз костват. Има една приказка – което не се купува с пари, се купува с доста пари. Всеки си има цена. Аз моята още не съм я разкрила “, афишира Любена Павлова.

За връзките на Петров-Еврото с някогашния му колега-следовател Делян Пеевски не е изключително словоохотлива. Чувала била, че са работили дружно, само че не знае дали в този момент работят и какво биха могли да вършат дружно. Тя самата твърди, че не се познава с Пеевски, въпреки че един от парцелите на Еврото е тъкмо против този на депутата от Движение за права и свободи. „ Това е къщата, в която живеехме, до момента в който бяхме дружно, преди да се разделим. „ Панорамен път “ е мръсна и оживена улица (в кв. Бояна, б.р.). Не си махаме със съседите през улицата. То наоколо живее и Бойко Борисов, живее и президентът. Живеят доста хора наоколо “, изяснява Павлова.

Повтаря и към този момент казаното в първата част на изявлението, че постоянен клиент на ресторанта е бил зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Допълва, че били фамилни другари със Сарафов и брачната половинка му, виждали се постоянно и дори ходили да си избират дружно къщи в баровския комплекс „ Делта Хил “ край пернишкото с. Кладница.

За изчезналия си някогашен мъж Пепи Еврото споделя, че до момента в който бил в системата (шеф на софийското разследване, б.р.), „ беше по-нормален “. И добавя, че са доста точни определенията, дадени от Делян Пеевски за гениите на Петьо Петров: че „ може да направи от нищо нещо “ и че е „ талантлив урод “.

Казва обаче нещо иронично за „ офиса “ на някогашния си мъж – „ Осемте джуджета “: „ Може би това е единственият ресторант, в който влизаш и след това си тръгваш СЪС пари “. На нас не ни звучи по никакъв начин смешно. По-скоро е злокобно, мафиотско и ненормално.



За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР