На някои бензиностанции цените на бензина достигнаха 2.34 лв., а

...
На някои бензиностанции цените на бензина достигнаха 2.34 лв., а
Коментари Харесай

Бензинът И Дизелът Поскъпнаха Рекордно!

На някои бензиностанции цените на бензина доближиха 2.34 лева, а на дизела подгониха 2.40 лева

В началото на предишния юни главните горива са се продавали сред 2.02 - 2.06 лева за литър, демонстрира информация в данните за междинните цени на горивата в България в осведомителната платформа " Fuelo ". Между 2.08 - 2.09 лева за литър варираше междинната цена на горивата у нас от началото на януари доникъде на април. Покачването стартира да се вижда в края на април, когато имаше придвижване нагоре от 2-3 стотинки за литър.

Най-високите цени на горивата у нас поддържа област Шумен. Така да вземем за пример една от огромните бензиностанции там предлага всеобщия бензин А 95 за 2.34 лева за литър, а дизела - за 2.38 лева./литър. В този район мъчно могат да се открият цени под 2.30 лева за литър, демонстрира информация в платформата " Fuelo ". Друга област с рекордни цени e Благоевград. Там главните горива се търгуват на цени сред 2.25 - 2.30 лева./литър.

Като цяло най-високи са цените в Западна България. Областите Монтана, Враца и Ловеч са измежду първенците по най-скъп бензин и дизел. В област Монтана да вземем за пример дизелът се намира на междинна цена от 2.37 лева./литър.

В област Русе цената е с 18 стотинки по-ниска от междинната за страната. Това обаче е субективна оценка, защото там също има рекордни цени. Една от огромните вериги бензиностанции в региона предлага бензина за 2.27лв./литър, а дизела за 2.32 лева./литър. По-малките бензиностанции в Русенско обаче държат много ниски цени - от към 2.04 лева за бензина и 2.08 лева за литър за дизела.

В София и региона към момента могат да се намерят и цени от 2.18 - 2.19 лева на литър за главните горива, само че като цяло повишаването е много осезаемо.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР