на новото 48-о Народно събрание, при която нито един от

...
на новото 48-о Народно събрание, при която нито един от
Коментари Харесай

Надеждите на Христо Иванов за кабинет стават по-трезви

на новото 48-о Народно заседание, при която нито един от двамата претенденти на балотажа - и, не поставя кръст на възможностите за съставяне на постоянно държавно управление.

Това разяснява в коридорите на Народното събрание ръководителят на групата на " Демократична България " Христо Иванов.

" Не, не поставя кръст на всевъзможни очаквания. Но да речем, че ги прави малко по-трезви " , отговори на въпрос на News.bg той.

Като излаз от невижданата обстановка водачът на " градската десница " предлага нови номинации за парламентарен началник.

" Нашата парламентарна група има ясно решение - поддържаме Никола Минчев, в случай че има нова такава номинация. Според мен би трябвало да има нови номинации. Ще забележим при идващите номинации кой ще е в зала, кой по какъв начин ще гласоподава. Може и същите претенденти да бъдат номинирани още веднъж, а може и нови да влязат. "

Демократична България обаче не обмисля разновидността да предложи собствен претендент като комромисен вид, безапелационен е Иванов, като парламентарната му група твърдо застава зад Никола Минчев.

" Фактически не може да се разпусне съвещанието без да бъде определен ръководител, тъй като няма кой да открие идващото съвещание " , посочи Иванов.

С невъзможността си да излъчат ръководител на Народното събрание партиите показват доста тежко политическо разделяне, добави той. " И това, че не можем за изберем ръководител на Народното събрание е най-малкия проблем. Не можем да решим казуса с корупцията. "

" Демократична България " остава безапелационна и в друга своя позиция - няма да води никакви диалози с преговорния екип Плевнелиев/Паси , излъчен от ГЕРБ.
 Христо Иванов не изключва нито кабинет, нито избори
Христо Иванов не изключва нито кабинет, нито избори

Служебното държавно управление като ново предписание за управление
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР