На новите служители в едни от най-популярните американски консултантски компании,

...
На новите служители в едни от най-популярните американски консултантски компании,
Коментари Харесай

Сафари за служителите: Какви нестандартни бонуси предлагат бизнесите по света?

На новите чиновници в едни от най-популярните американски консултантски компании, McKinsey и Bain, се предлага неповторима опция – започване на работа с отдалечена дата, а като бонус чиновниците получават сафари екскурзия за „ запълване на празните дни “.

McKinsey дава на някои от своите чиновници до 40 000 $ за подобен „ запълване на времето “. Bain пък отпуска до 20 000 $. Бъдещите чиновници също се предизвикват да употребяват средствата, с цел да научат нов език, да работят в организация с нестопанска цел или даже да учат йога, написа Travel and Leisure.

Често фирмите отсрочват началните дати за започване на работа, базирайки се на изменящите се стопански условия.

За бъдещите чиновници на McKinsey и Bain финансовото заплащане по време на забавения интервал може да бъде сигнал за ангажимент, че работните им места са в сигурност.

Осигуряването на средства за уелнес прекарвания става все по-често срещан трик за привличане или опазване на чиновниците в някои от най-големите корпорации по света.

Например, Adobe предлага на чиновниците на цялостен работен ден 600 $ годишно, които да употребяват за уелнес действия, които включват уроци по йога, CrossFit, уроци по танци, персонално образование и други, както е посочено на уеб страницата за преимущества.

Други компании са присъединили пътешестване и възобновяване на разноските в пакета си с преимущества, с цел да привлекат бъдещите чиновници да се причислят, а актуалните чиновници да останат. Вместо заплатен отпуск, тези компании в действителност заплащат за ваканцията. Например Airbnb популяризира, че предлага на чиновниците „ годишен заем за пътешестване и опит “.

На съшия принцип работи и софтуерната компания Evernote. Тя предизвиква вземането на отпуск от над пет дни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР