На норвежките наборници е наредено да върнат бельото, сутиените и

...
На норвежките наборници е наредено да върнат бельото, сутиените и
Коментари Харесай

Норвежките войници ще връщат бельото си на армията за повторно използване

На норвежките наборници е подредено да върнат бельото, сутиените и чорапите си след отблъскване на военната си работа, с цел да могат да ги употребяват идващите групи новобранци.

От норвежката войска обявиха в понеделник, че са изправени пред спад в доставките, частично заради пандемията, написа La Presse.
В Норвегия равенството сред половете към този момент е и на военно равнище
Равенството сред половете доближи до нови висоти, откакто в Норвегия беше признат закон, съгласно който към този момент има военна повиност и за ж...
Прочети повече
Норвежката отбранителна логистична организация съобщи, че „ заради сложната обстановка с доставките това решение е належащо, защото то дава на въоръжените сили по-голям размер облекло за новите бойци, започващи първичната си работа ".

„ При добър надзор и разчистване, повторната приложимост на облекло се счита за съответна и здравословна процедура “, съобщи по този мотив Ханс Майсингсет, представител на норвежките въоръжени сили.

Военната работа е наложителна за мъжете и дамите в Норвегия и продължава сред 12 и 19 месеца. Доскоро почти 8000-те младежи и девойки, които отбиваха военната си работа всяка година, връщаха облеклата си при уволняването си, само че им беше разрешено да задържат предоставеното им долни дрехи и чорапи.

Майсингсет разяснява, че пандемията не е единствената причина, заради която запасите от облекла са намалели. По думите му това зависи също и от финанси, контракти и други въпроси.
Съединени американски щати ще разположат повече от 300 бойци в Норвегия
Съединени американски щати ще разположат повече от 300 бойци в Норвегия, заяви норвежкото държавно управление. Според специалисти тази стъпка ще изнерви граничещата...
Прочети повече
Норвежкото списание за национална защита Forsvarets Forum заяви, че това не е първият път, когато въоръжените сили на страната се борят с подобен дефицит, представител на профсъюза съобщи, че това е „ повтарящ се проблем “ от години. През юни 2020 година една трета от облеклото и оборудването на бойците беше оповестена за изчезнала.

 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР