На никой не му трябва избори - това е ясно,

...
На никой не му трябва избори - това е ясно,
Коментари Харесай

Петков го удари на молба и обяснения: Не искаме политическо начало, колегите да се върнат на масата

На никой не му би трябвало избори - това е ясно, съобщи съпредседателят на ПП-ДБ в типично откровения си жанр
Да отворим този меморандум или от ГЕРБ да предложат различен текст, сподели съпредседателят на парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков пред публицисти в Народното събрание, представен от Българска телеграфна агенция.

" Разпалиха се огромни пристрастености и страсти. Истината е, че би трябвало да създадем крачка напред в смяната на всички тези институции, за които всички българи желаят смяна от дълго време. Да отворим този меморандум. Или от ГЕРБ да предложат различен текст. Въпросите, на които би трябвало да си отговорим, са: желаеме ли политическо начало в хората, които дефинират цените на българските жители - да или не? Ние не желаеме политическо начало ", разяснява Петков и продължи:

" Не е обикновено всеки да излиза в коридорите, да споделя по едно-две фрази, а службите си остават каквито са си. Чакаме противоположен отговор. Емоцията свърши. Време е сътрудниците да се върнат на масата и да кажат кои текстове харесват. На никой не му би трябвало избори - това е ясно ".

По думите му би трябвало да се направи крачка напред в смяната на институциите. Искаме оттук насетне да се минава през процедура и всички политици дружно да се откажем от политическото начало в регулаторите, уточни още Петков.

" Искаме ли да слушаме за идващия Мартин Нотариуса или Пепи Еврото? Не желаеме. Трябва да създадем действителна промяна в правосъдната система, което значи всички ние да се откажем от надзор във Висшия правосъден съвет. Искаме ли да имам служби, които да пазят българския интерес, а не непрестанно да хващаме някакви непознати въздействия в тях - съветски шпиони и така нататък Не желаеме! Щом не желаеме тези неща, дано се успокоим, седнем на масата и да забележим какъв е механизмът, с който да подсигуряваме на хората тези резултати ", отбеляза Петков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР