На никого не му се иска да е създател на

...
На никого не му се иска да е създател на
Коментари Харесай

Георги Харизанов: Никой не иска да е създател и участник в правителство Орешарски 2

" На никого не му се желае да е основател на държавно управление " Орешарски 2 " и да е участник в него. Ако няма ясно декларирана поддръжка, която да почива на ясни цели и цели, напълно естествено ще е да няма и възторг в участниците в това ръководство, да няма възторг и в обществото. Съвсем естествено е след едни 100 дни, които са естественият толеранс за всяко едно нещо, това държавно управление да подаде оставка и да си тръгне ".

Това разяснява пред БНР анализаторът Георги Харизанов.

" Тъжна история. Неприятно ми е да пребивавам в такива времена ", сподели той по отношение на протичащото се с партия " Величие " в Народното събрание. По думите му има няколко казуса в тази " многопластова идеологическа организация ".

" След всичко, което видяхме през годините, доживяхме да забележим и " Величие " ", посочи Харизанов в предаването " Преди всички ".

" Каквото и да се случи на следващия ден, при положение, че това държавно управление бъде гласувано, тези разправии и всичко, което чухме, целия сюжет към тази партия ще създадат по този начин, че се връщаме в годините на държавното управление на Орешарски. В момента започваме лека бавно да навлизаме в тази догадка преди утрешното гласоподаване. Нищо в личността и политическата история на Росен Желязков и на номинираните за министри не заслужава сходно отношение и сходно съпоставяне, а то към този момент стартира да се постанова от единствено себе си. Ситуацията, в която изпадна цялата политическа система, е все по-неприятна и за гледане, и за коментиране, само че тя става все по-неприятна и за живеене, " разяснява Харизанов.

По думите му главният проблем е в систематичните партии. Управлението не търпи вакууми, изясни анализаторът.

" Когато така наречен систематични партии не се оправят с това да излъчат подобаващите хора, да излъчат подобаващите послания и по този метод да завоюват задоволително гласове, да продадат политическия си артикул на задоволително хора на изборите, са вероятни сходни феномени, които с незначителните при естествена изборна интензивност 100 хиляди гласа сега да се трансформира в централен сюжет, " разяснява Харизанов.

Според него най-нормално е ГЕРБ да предложат мощните си фигури като част от възможен нов кабинет.

" ГЕРБ и останалите политически сили не престават да живеят с мисълта за твърдото си ядро и всичко, което се прави и се приказва, е ориентирано към гласоподавателите на ГЕРБ. И наличието на Борисов в президентството и на консултациите, и на връчването на мандата и състава на държавното управление са ясно обръщение към гласоподавателите на ГЕРБ, " съобщи анализаторът.

Защо правосъдният министър би трябвало да е нечий, попита Георги Харизанов по отношение на оферти проектокабинет.

" Защо не приемем, че правосъдното, земеделското министерства са ръководени от секторни експерти и че това е някакъв жест на последователност във връзка с служебното държавно управление, в случай че щете и към президента. И е обръщение, че светът не стартира и не свършва с това държавно управление. Приемствеността не би трябвало непременно да бъде тълкувана като интервенция на мафията в политиката, тъй като този сюжет се изчерпа, " безапелационен е анализаторът.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР