На никого не му е любимо да търка плочките в

...
На никого не му е любимо да търка плочките в
Коментари Харесай

Само с 2-3 хитринки и плочките в банята ще заблестят като нови

На никого не му е обичано да търка плочките в банята, тъй като е трудоемко и изморително. С течение на времето плочките потъмняват или пък стават прекомерно светли, цветът им се променя. Банята стартира да наподобява като остаряла и неподдържана, а това не е прелестно нито за домакина, нито за гостите, които влизат вътре. Но промяната на плочки е безценен и скучен развой, обвързван с намирането на майстори и съществени разноски.
На какво се дължи мръсотията по плочките в банята?
 Как да изберем плочки за баня? Как да изберем плочки за баня?
За плочките не е създадено наложително узаконяване, само че с цел да се подсигурява качеството, е по-добре да се купуват артикули, които отгова...
На първо място това е влагата, която е естествена във всяка една баня. Вследствие на нея, повърхността на плочката се кристализира и се трансформира, а на вас ви коства много нерви и време да ги излъскате, с цел да заблестят още веднъж по този начин, както желаете.
Ако видите петна по плочките, би трябвало да употребявате абразивен сапун. Не ги търкайте с тел от стомана, тъй като ще ги нараните и издраскате. Ако след изплакване с топла вода и някакъв препарат с ниско количество на сулфат петната си стоят, разходете се до някой магазин и си купете перилен препарат от вида " Медикс " или " Мистър Мускул ". Тези препарати ще почистят варовиковите съединения, а капките ще се оттичат без да вършат петна, с помощта на препарата, с който сте покрили плочките. По този метод вие нанасяте защитна повърхнина, по която водата се стича сполучливо, без да оставя следи.
Ако не ви се дават пари за скъпи препарати, има един домакински метод за почистване на плочките. Обикновен лимонен сок ще свърши работа. Просто смесете сок от лимони с топла вода, като количеството е 50 на 50.
Лимонтузуто прави същата работа, само че за него е нужно да се смесят 2 пакетчета с хладка вода. С получената примес напръскайте щедро плочките на всички места и изчакайте до 25 минутки. След това намерете твърда четка или най-обикновена метла и разтъркайте намазаната стена, под или таван. Когато приключите, изплакнете всичко с огромно количество вода.
 За какво да внимаваме при избора на теракот За какво да внимаваме при избора на теракот
Няма по какъв начин да не сте станали повече от огромни експерти, до момента в който избирате всяка една мебел, както и плочките, които избирате при обзавеж...
Ако резултатът към момента не ви подхожда, може да повторите процедурата, само че с веро. Към него е добре да добавите малко оцет, ч.ч. бикарбонат и ч.ч. сол. Натъркайте плочките с получената консистенция, почакайте десетина минутки, намерете кухненска гъба и свалете сместа от плочките. После изплакнете щедро с вода.
За чиста тоалетна паница можете да ползвате парещ оцет, като нужното количество е половин литър. Намажете тоалетната с него. След това пуснете водата от казанчето и тоалетната ви ще придобие страховит искра.
Ако желаете да почистите плочките в банята след неотдавнашен ремонт и по тях са залепнали строителни материали, би трябвало да си купите препарати, богати на киселини.
Можете да си извършите разтвор от вода плюс белина, като напръскате с него щедро плочките. След това направете пауза, вземете твърда четка и ги натъркайте. После ги изплакнете с вода. Плочките ви ще станат чисто нови!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР