На нея присъстваха още заместник-министърът на финансите Александър Свраков, изпълнителният

...
На нея присъстваха още заместник-министърът на финансите Александър Свраков, изпълнителният
Коментари Харесай

Парите за отстъпката от 25 ст. за горивата ще стигнат до ноември

На нея участваха още заместник-министърът на финансите Александър Свраков, изпълнителният шеф на Националната организация за приходите Борис Михайлов, Павел Геренски, шеф на Агенция „ Митници “, както и Светослав Бенчев, правист на асоциацията.

Няколко са настоящите тематики, които попадат във фокуса на днешната ни среща. Първата е обвързвана с 25-те стотинки помощ, която беше въведена в законодателството като доброволна. Голяма част от бензиностанциите се включиха и все още по тази мярка се изплащат приблизително към 1 млн. лв. дневно, което дава сигнал, че избраните за нея средства ще стигнат до месец ноември “, сподели министър Велкова. Тя добави, че задачата на срещата е да се получи противоположна връзка за използването на мярката, за проблемите и спънките, които съществуват пред контрола ѝ. „ Тази информация би била потребна за Националната организация по приходите и Агенция „ Митници “, съобщи министърът на финансите.

Председателят на БПГА Живодар Терзиев увери, че работят доста добре с двете приходни организации. „ Знаем, че мярката беше подхваната бързо, само че ние приехме уговорката като виновен бранш и се постарахме да я интегрираме в комерсиалната мрежа, тъй че помощта да бъде предоставена на потребителите по допустимо най-хубавия метод. Към сегашния миг по-голямата част от търговците се включиха в използването ѝ “, сподели още той.

По време на срещата беше разискван хоризонтът пред мярката, сезонният пик на помощта, нуждата от разбор и случаите на злоупотреби. Във фокуса на полемиката попаднаха и други настоящи тематики, измежду които нуждата от диверсификация, цените на горивата, ограниченията, които се подхващат на европейско равнище в отговор на войната в Украйна, и опциите за реакции от страна на бранша, оповестиха от пресцентъра на МФ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР