На невиждан интерес се радват пунктовете за бързи тестове пред

...
На невиждан интерес се радват пунктовете за бързи тестове пред
Коментари Харесай

Купонджии искат пунктове за бързи тестове на Главната

На невъобразим интерес се радват пунктовете за бързи проби пред нощните клубове под тепетата, сподели репортерска инспекция на " Марица ". Най-популярният остава този пред комплекс " 7 пойнтс ", където в петък вечер се извиват опашки от неимунизирани пловдивчани.

Те напират да получат заветния документ, с който през идващите дни умерено ще могат да посещават заведения и питейни заведения.

Сред младежите тестванията към този момент са известни като " пропуските ". Макар и да липсва публична статистика за имунизираните сред 18- и 35-годишна възраст, напорът в петъчния ден пред всички изнесени пунктове, както и пред лабораториите е индикативен. Купонджиите бързо се приспособиха към новите условия и изкусно пресмятат, че с документ за отрицателен резултат от бързите проби, получен в следобедните часове на петък, умерено ще могат да изкарат плевел уикенд.

Изключително известни са и пунктовете пред моловете, защото те също издават нужния документ за няколко минути, до момента в който в лабораториите в същия ден излизат единствено пробите, дадени до обяд. В огромните търговски центрове взимат проби и до по-късно, както и през почивните дни, което е спомагателен плюс.

Масово цената за бързите антигенни проби в Пловдив по лабораториите е 10 лв.. ПСР пробата, въпреки че дава " зелен кулоар " за неимунизираните за 72 часа, остава непопулярният вид поради междинната цена от към 80 лева

Младежите в Пловдив обаче са безапелационни, че желаят мобилни пунктове да проработят и в центъра на града, по образеца на София. Там към този момент втора седмица на две основни местоположения на пъпа на столицата работят екипи, които тестват искащите след 20 ч.

Подобни апели се чуха и на последната сесия на Общинския съвет под тепетата, когато беше препоръчано такива пунктове да бъдат построени на основната улица и в квартал " Капана ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР